Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Carmageddon

Most a Carmageddon jogait vette meg a THQ Nordic

Ha egy üzlet beindul... Újabb IP-t vásárolt az osztrák kiadó.

2018.12.03. 22:44 | Dino | kategória: Játék

Vajon hány IP fér el egy kiadónál? A kérdés persze leginkább költői, nem hiszem, hogy igazán értelmezni lehetne egy IP méretét. Viszont ha a THQ Nordic így folytatja, lassan egy szekrényt megtölthet a szerzői jogi szerződésekkel. Ugyanis lassan nem telik el hónap, ne kapnánk hírt arról, hogy az osztrák székhelyű (de egy svéd üzletember által alapított) kiadó újabb IP-t vásárolt fel.

Legutóbb az Alone in the Darkról írtunk, és most érkezett egy újabb bejelentés: a Carmageddon széria jogai is a THQ Nordic birtokában vannak már. A véresen brutális autóverseny első epizódjait az SCi (Sales Curve Interactive) adta ki még az 1990-es évek második felében. A Stainless Games játéka elég népszerű lett, témája miatt pedig természetesen sok támadás is érte, hiszen nehéz normálisnak nevezni egy olyan autós játékot, ahol a gyalogosok szándékos gázolásáért kapjuk a bónuszpontokat. Az SCi-t aztán felvásárolta az Eidos, őket pedig a Square Enix kebelezte be, a Carmageddon jogait azonban 2011-ben visszavásárolta tőlük a fejlesztőcsapat, hogy felélesszék legendás szériájukat. A Carmageddon: Reincarnation elég vegyes értékeléseket kapott 2015-ben, ennek ellenére egy évvel később kijött a konzolos változat is, Carmageddon: Max Damage címmel. Azóta pedig a néma csend.

Nos, így tehát az eredeti fejlesztők kezéből került a THQ Nordichoz a Carmageddon IP, azonban azt egyelőre nem árulták el, mire is kell nekik. De valószínűleg nem fognak ölbe tett kézzel üldögélni rajta, hiszen a hírek szerint több mint 30 bejelentetlen játék vár náluk most is arra, hogy lerántsák róluk a leplet, így bátran számíthatunk arra, hogy előbb-utóbb Max Damage és Die Anna ismét visszatérnek a képernyőkre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

A fejlécben szereplő fotót az 1997-es ECTS-en készítettem, az SCi standján.

Carmageddon
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Carmageddon

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló