Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Játékkonzolon dolgozik a Project CARS csapata, 3 év múlva érkezhet a Mad Box

Játékkonzolon dolgozik a Project CARS csapata, 3 év múlva érkezhet a Mad Box

Minden eddiginél erősebb masinát ígér a Slightly Mad Studios főnöke.

2019.01.03. 09:56 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

A Project CARS játékokkal elhíresült Slightly Mad Studios vezetője, Ian Bell frissen nyitott Twitter oldalán jelentette be, hogy csapatával egy új játékkonzolon dolgoznak. A Mad Box a post szerint minden idők legerősebb konzolja lesz, szó szerint őrült (utalva a csapat és a masina nevében szereplő "mad" szóra). 4K grafika a tévéképernyőn, a VR játékok pedig 60 fps-sel futnak (szemenként természetesen, mint később kiegészítette). Mindehhez pedig egy teljesen ingyenes engine-t bocsátanak a fejlesztők rendelkezésére.

Bell a Varietynek elárulta, hogy nagyjából három éven belül várható tőlük a Mad Box, ami ugyanolyan játékgép lesz, mint a PlayStation vagy az Xbox. Támogatni fogja a főbb VR headseteket, technikailag pedig egy nagyon gyors PC-vel fog megegyezni - persze nem a mostani, hanem a 2 év múlva esedékes szintet nézve. Egyelőre többet nem árultak el az új masináról, még korai tárgyalások folynak a hardvergyártókkal, de mindenesetre már részletes terveik vannak, hogy mit szeretnének, 1-2 hónap múlva pedig közzé szeretnék tenni a látványtervet is.

Cikkajánló
Project CARS 2
Úton a tökéletesség felé – második felvonás.
» Olvasd el!

Az ingyenes engine többplatformos lesz, így a fejlesztőket nem köti majd az új géphez, maguk dönthetnek arról, hogy esetleg exkluzív címet szeretnének csak kiadni (bár ez alapján annak nem lenne sok értelme). A gépet világszerte tervezik majd árusítani, és olyan országokkal is tárgyalnak, ahol "nem túlzottan nyitottak más gyártók felé". Bell állítása szerint több befektető is hajlandó biztosítani számukra a szükséges anyagi forrást, de egyelőre még vizsgálják, melyik a legmegfelelőbb ajánlat számukra. ■

hozzászólások (2)

Sityi
Sityi 2019.01.03. 16:22
Ez a szemenkénti 60 fps micsoda hülyeség? Össze nem adódik, 60 Hz-es kijelző pedig nem akkora nagy szám... VR esetében pláne nem, hiszen a HTC és az Oculus is 90 Hz-es / fps kijelzőt rakott a cuccába.
david139
david139 2019.01.03. 22:20
A konzol hardverének nem mindegy, hogy 2x30 vagy 2x60 fps-t kell kitolnia.
ajánlott olvasnivaló