Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Alien: Blackout

Alien: Blackout címmel készül az új Alien játék

És már nem is kell sokat várni rá.

2019.01.08. 10:19 | szerző: Dino | kategória: Játék

A remekül sikerült Alien: Isolation után valószínűleg sokan örülnének egy újabb játéknak, amely A nyolcadik utas: a Halál filmek sztorijához kapcsolódik. Nos, ilyen lesz az Alien: Blackout, azonban valószínűleg a következő mondattal sokak örömét igen gyorsan letörjük.

A január 24-én érkező program ugyanis az App Store-ban és a Google Play áruházban lesz elérhető. Igen, egy iOS-re és Androidra megjelenő mobilos játékról van szó, így akinek felcsigázta az érdeklődését a cím, az most lehet, hogy kicsit csalódott lesz. Aki viszont szeret a telefonján játszani, az két hét múlva letöltheti az Alien: Blackoutot, és hét pályán keresztül segítheti Amanda Ripley csapatát a túlélésben.

A játék tehát Ellen Ripley lányának, Amanda Ripleynek a történetét követi, amint a lerobbant Weyland-Yutani űrállomáson próbálják elkerülni társaival, hogy elkapja őket az űrlény. Az űrállomás korlátos energiatartalékából gazdálkodva, egy holografikus térképet és mozgáskövetőt használva kell rejtekben maradnunk és megvédenünk a legénységet. ■

hozzászólások (8)

gregmerch
gregmerch 2019.01.08. 18:32
El kell adni a ROG Phone-t és a Razer Phone-t is valamivel. (Én speciel azoknak a piaci létjogosultságát nem értem egyelőre. Konzolnak/játékgépnek karcsú, telefonnak durva, akkor meg minek/kinek?) Én a nagy címek közül eddig a GO trilógiával szórakoztam a legjobban (Hitman, Lara Croft, Deus Ex), azok zseniálisak és szerintem az Isten is telefonra teremtette őket. Volt persze Pop, AC meg sok TellTale és DoubleFine játék is, amelyek szintén jók telefonon, de eddig messze a GO játékok a kedvenceim (no meg a madarak of course). Én biztosan meglesem ezt és a Diablo mobilos részét is majd, a Colonial Marines-nél csak jobb lehet. (Az egyik valaha általam tesztelt legrosszabb játék volt az, amiről az egyik legnegatívabb ismertetőm született. Na, azt a szintet szerintem kvarcórán sem lenne nehéz megugrani, nem hogy egy mai, erős mobilon.)
szbszig
szbszig 2019.01.08. 18:47
Lehet, ez is közrejátszik az esetemben. Megláttam a címet, megörültem, aztán bumm...

A másik, hogy itt konkrétan ez fogja továbbvinni a sztorit. Máshol, jobb helyeken legalább úgy oldják meg, hogy a mobilos pénzlehúzás az csak valami oldalirány a történetben, nincs komoly jelentősége a franchise szempontjából.
TBone142
TBone142 2019.01.08. 19:01
Van már ugye PUBG is mobilra (játszottam is vele pár órát, meglepően élvezetes), valószínűleg ennek a címnek a HC felhasználói a célközönsége ezeknek a készülékeknek, meg van pár MOBA-cím is amik kompetitívek, esetleg azokhoz lehet jó, de ezeken kívl én sem értem amúgy. :) De biztos van piacuk, mert a Razer Phone-ból már 2 is van, ha jól tudom (mondjuk ezen pl. a sztereó előlapi hangszórók miatt én is elgondolkoznék, ha ennyi pénzem lenne új telefonra).

Tranzakciókhoz csak annyit, hogy mivel mobil címekről van szó, jelenleg ezeket mindneki ingyen szeretné letölteni. Van pár fizetős cím is, azokért általában jogosan kérnek pénzt, viszont nem kerülnek túl sokba (GTA-k 1500 Ft-ért, stb.), ha belegondolunk, hogy kb. ugyanazt a játékot veszed meg, mint x évvel ezelőtt a 10-szereséért konzolra/PC-re. Az ingyenes játékokat viszont valahogy azért ki kell termelni, ezért vannak telenyomva reklámokkal, és általában ezekben van olyan lehetőség, hogy valamennyiért kiiktathatóak, így "fizetve" a programért. Volt, hogy éltem ezzel a lehetőséggel. Valamiért, amivel több órát el tudok szórakozni nem sajnáltam 600 Forintot.

"Nagy" bejelentésnek egy Blizzard (Activision?) rendezvényen én is gáznak tartok egy mobilos játékot, de magával a játékkal nincs semmi gond szerintem. Ott a marketinget cseszték el egy kicsit. Itt viszont teljesen másról van szó. De pl. lesz ugye új Elder Scrolls-játék is multiplatformmal meg VR-al, azt is az E3-on jelentették be, és az pl. egész jól sült el, még ha maga a játék nem is lesz egy nagy eresztés (úgy, ahogy ez az Alien cím sem - leírás alapján egy Five Nights at Freddy's-klón lesz kb.).
TBone142
TBone142 2019.01.08. 19:09
Ez kb. olyan, mint képregényeket meg könyveket kiadni egy alapvetően mondjuk mozifilm médiumhoz. Azok sem jutnak el mindenkihez, mert más a célközönség. De ott van pl. a Warcraft, ami stratégiákból egyszer csak MMO lett és ott megy tovább a sztori. Nem akarsz havonta fizetni, hogy első kézből átéld? Esetleg nem jön be az MMO-formátum, de a stratégiákat imádtad és a történet is érdekelne? Így jártál. Sajnos a pénzről szól minden. De mint írtam az előző hsz-emben, egy 7 pályás (állítólag mikrotranzakciós) valamiről van szó, aminek szerintem 3 sor sztorija lesz, kb. hogy valahogy elkeveredtek egy állomásra/hajóra, aztán onnan meg elmenekültek. Szóval emiatt nem akadnék fenn egy ilyen híren. Abban viszont egyet kell értsek, hogy maga a cikk címe is kicsit clickbait, de működik is. :D
david139
david139 2019.01.15. 00:23
2 ok, hogy miért mondják az emberek, hogy "hurrdurr szar mobil":
- a mobil játékok általában szarok. monoton bugyuta baromságok, amik minimális effortért adnak sikerélményt, de azért oly módon, hogy jó sok pénzért ezt még jobban átéld.
- a mobil játékok baromi sok pénzt húznak be, így ha egy nagy név, pl. a Diablo átmegy mobilra, nem nehéz kitalálni, hogy mi a motiváció mögötte

Utóbbi nem feltétlen gond, de a Blizzard nem egy random játékfejlesztő cég volt, hanem egy baromi innovatív cég, ami az egyes kategóriák magasan legjobb játékaival állt, elő, nem holmi kínába outsource-olt (mert még csak nem is ők csinálják) cash-grabber mobilos Diablokkal.
A Diabloban még külön kínos, hogy ez volt a BlizzCon lezáró bejelentése, ami nem volt egy túl okos marketing húzás. Ha csak úgy bejelentették volna, és mellé azt is, hogy lesz Diablo 4 is, közel nem lett volna ilyen felháborodás.

De így, teljesen jogos volt a kérdés, hogy ez csak out-of-season április poén-e, főleg, hogy a Blizzardnak néhány évvel ezelőtt TÉNYLEG egy mobilos Diablo volt az áprilisi poénja :D

Hogy on is legyek, Alian Isolationt nem játszottam, de szerintem a horror is kevésbé ijesztő egy telefonocskán.
ajánlott olvasnivaló