Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Pezsgőt bontottak a Bungie-nál: szakítottak az Activisionnel

Pezsgőt bontottak a Bungie-nál: szakítottak az Activisionnel

És magukkal vihették a Destiny jogait is.

2019.01.11. 10:58 | Dino | kategória: Üzleti

2010-ben indult a Bungie és az Activision együttműködése. Az előbbi új játékba szeretett volna kezdeni, ehhez azonban támogatásra volt szükségük, amit az utóbbitól kaptak meg. A hírek szerint a szerződés 10 év alatt négy játékról szólt, amelyekből összesen 500 millió dollár bevételt remélt a kiadóóriás. Csakhogy a Destiny nem teljesítette az elvárásokat, tavaly ősszel még a harmadik negyedéves befektetői beszámolójuk során is elhangzott, hogy a Destiny 2: Forsaken "nem úgy teljesít, ahogy azt szeretnénk". Az évek során a két fél között felhalmozódott feszültség pedig mostanra eszkalálódott odáig, hogy a két fél döntésre szánta el magát.

Az eredmény pedig az lett, hogy megszakítja a kapcsolatot a Bungie és az Activision, ráadásul a Destiny IP átkerül a fejlesztőhöz, így szabadon folytathatják a fejlesztést. A hírek szerint amikor a Bungie-nál bejelentették ezt, üdvrivalgás tört ki a munkatársak között, és még pezsgőt is bontottak örömükben. Ez pedig egyértelmű jele annak, hogy a fejlesztőket nyomás alatt tartotta a kiadó, akinek csak a dollárjelek lebeghettek a szemük előtt, és nem az, hogy egy igazán minőségi, befejezett termék kerülhessen a játékosok kezébe.

A Bungie megköszönte az Activisionnek az elmúlt nyolc évet, és megnyugtatta a játékosokat, hogy az eddigi fejlesztési ütemtervhez tartják magukat a továbbiakban is, a következő hónapokban is bővítve a játékot. Reményeik szerint a játékosok semmit se fognak észrevenni abból, hogy tulajdonost vált az IP, a játék például marad a Blizzard Battle.net rendszerében. Emellett pedig izgalmas új bejelentéseket is ígérnek a továbbiakban független stúdióként üzemelő csapatnál.

Hogy mit hoz a jövő, mire számíthatunk a Destiny játékok kapcsán, azt valószínűleg hónapok múltán vagy még később fogjuk csak megtudni. Kíváncsian várjuk mindenesetre a fejleményeket. Az indie játékokat kiadó Devolver Digital munkatársai pedig zseniálisan reagáltak Twitteren a hírre: mindössze annyit írtak hozzászólásukban a Bungie postjára, hogy "Na, mi a helyzet?" :-) ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (6)

TheHolyOne
TheHolyOne 2019.01.11. 11:59
Hofi Gézát idézve, akkor mostmár talán lesz játék is. (nemcsak mikrotranzakciók)
199562
199562 2019.01.11. 15:22
Ha nem veszik észre a játékosok a változást az leginkább negatívum lesz.

Az eszkalálódott pedig nagyon magyaros...
jawsika
jawsika 2019.01.11. 18:22
Ez egy eléggé ismert és gyakran használt kifejezés...
Wing
Wing 2019.01.14. 23:37
Akkor jöhet az új Myth? :)
Gump
Gump 2019.01.15. 08:00
+1
ajánlott olvasnivaló