Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Atlas

Hamar léket kapott az Atlas

A kalózos MMO eleve nem rajtolt valami fényesen, de mostanra elveszítette kezdő játékostáborának a 90%-át…

2019.03.08. 12:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Mostanában új virágkorukat élik a kalózos játékok, bár az is érdekes kérdés, hogy valaha élték-e virágkorukat korábban. Mindenesetre jelenleg több ilyen projekt is fut, köztük a már megjelent Sea of Thievesszel, a még meg nem jelent – de ígéretes – Skull & Bonesszal, valamint az Atlasszal.

Utóbbi tavaly év végén érkezett meg a Steamre, mint early access cím, de már akkor is sejthető volt, hogy a kalózos MMO-nak nem lesz könnyű dolga, ha sikeres akar lenni. A kidolgozatlan játék fogadtatása nem is volt túl fényes: bő huszonegyezer szavazat alapján 34%-os tetszési indexszel rendelkezik a Steamen, ami finoman szólva is igen karcsú.

És a dolog csak egyre rosszabbá válik. Tekintve, hogy egy MMO-ról van szó, a játékosszám az egyik legfontosabb részlet. Nos, e téren is csúfos bukásról lehet beszámolni, ugyanis a premier óta eltelt bő két hónap alatt a játék elveszítette játékosállománya 90%-át. Persze, ez is jelenthetne több millió játékost, de nem jelent. Az Atlas premierje utáni napokban a játékosok száma 58 000 körülire duzzadt, de amint az emberek rájöttek, hogy nem többről van szó, mint egy összecsapott ARK: Survival Evolved újraskinezésről, tömegével hagyták el a süllyedő kalózhajót. Kérdés, hogy ezek után a fejlesztők mikor adják be a kulcsot vagy találnak ki valami csodával felérőt, hogy megmentsék a játékot. ■

Atlas
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Atlas

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló