Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2019

2020 végén jelenik meg az új Xbox

2020 végén jelenik meg az új Xbox

Hivatalos nevet azonban még nem kapott a Project Scarlett.

2019.06.09. 23:51 | szerző: Dino | kategória: E3 2019

Ahogy várható volt, az idei E3-on már valóban hivatalosan bejelentésre került a Microsoft következő konzolja. Hivatalos nevet ugyan még nem kapott az új Xbox, továbbra is Project Scarlett néven hivatkoznak rá, azonban pár részletet már elárultak róla.

Természetesen minden eddiginél nagyobb teljesítményre számíthatunk, egy Zen 2 architektúrájú, egyedi fejlesztésű AMD processzornak köszönhetően, amely mellett GDDR6 memória és egy extra gyors SSD-meghajtó teljesít szolgálatot. Ez utóbbit virtuális memóriának is képes lesz majd használni a konzol. Az új, az Xbox One X-nél négyszer erősebbnek ígért hardver akár 8K-s megjelenítést is biztosítani fog, 120 fps mellett, és valós idejű raytracingre is alkalmas lesz. És külön kiemelték, hogy a töltési idők is jelentősen csökkenni fognak, ami az SSD miatt mondjuk nem meglepő.

Egyelőre igazából ennyi, ami kiderült a következő Xboxról. És ami még fontos lehet: elárulták a megjelenési dátumot: 2020 év végétől lesz megvásárolható az új masina. A konzollal együtt kerül majd a boltokba új Halo epizód, az egy évvel ezelőtt bejelentett Halo Infinite is. ■

hozzászólások (26)

Ricsi1976
Ricsi1976 2019.06.11. 20:06
Lol nélkül ha kérhetem...

Nos, jelen állás szerint PS4 exkluzív címek 81 db
link: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:playStation_4-only_games

box One-only játékok: 11 db a listában.
link: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:xbox_One-only_games

Wii-U-only játékok: 39 db
link: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Wii_U-only_games

Ezekről beszéltem, mint tények.

Sajnos linkhez béna vagyok, de olvasni tudok :)
Ricsi1976
Ricsi1976 2019.06.11. 20:21
egy pozitívomot látok, a visszafelé kompatibilitás.
Sucee
Sucee 2019.06.11. 20:37
Azért amikor valaki behány nekem wikipedia (!) lista linkeket "megvitatott szakirodalom" emlegetése után, amiket még másolni sem lehet, nemhogy kattintani, azért én is kezdek kiesni a béketűrésből... Itt van, hogy hogy kell linkelni, ezt is csak el kéne olvasni. Amúgy meg nem tudom, mit igazol az, hogy valahol több van. MS lista eleve nem teljes, mivel jó ideje a Play Anywhere program révén már pc-n is futtatható sok címük, így nem fog bekerülni az xone only listára. Ha csak számokat nézünk, még az is valid lehetne, hogy a nyolcvanból hetven hulladék, a tízből meg nyolc remekmű, nem igaz? (Nyilván én is tudom, hogy gyakorlatban nem.)

Na de akkor megemlíteném újra, hogy a fő összezördulés itt abból volt, hogy elhangzott egy "nincs játék xboxra" kijelentés, és nem abból, hogy "jobbak a ps exkluzívak". Miután én magam is mondtam, hogy csak ps exkluzívak érdekelnek, valószínűleg én is egyetértek, nem?
Csak épp Raiden ezt a nincs játék kijelentést - valahol jogosan - úgy fogta fel, mintha az xboxot egy kihalt wastelandnek kellene tekinteni, pedig a helyzet pontosan az, hogy az exkluzívaktól eltekinteni kell egy pillanatra, és megnézni az elérhető játékok számát, valamint a lehetőségeket, hogy hogyan és meddig érhetjük el őket.

Ha csak a visszafele kompatibilitást látod pozitívumnak, akkor meg nagyon nem követed a dolgokat, de elég párat visszaolvasni itt, és le is írtuk, hogy mi a nagy pozitívuma MS rendszerének és üzletpolitikájának. Éppen a Sony az, akinek a világon semmi nincs az exkluzívain kívül, ami vonzóbbá tehetné a vásárlóknak, csak egy késve kullogó EA Access ütötte fel a fejét nemrég.
Peace
Peace 2019.06.12. 06:23
"csak érdemes játék nem lesz rá, minden jó cím PS-re jön majd" hozzászólással indult a topic. Itt megint csak annyi a probléma, hogy kimaradt a "csak számomra érdemes játék....és a minden, ami nekem jónak számít, az PS-re jön...." És ezért ment a ráugrás. Mondjuk lehet akkor is akadt volna, aki beleköt, ha így van megfogalmazva. :-P Mindig az dönt, hogy kinek mi. :-)
RAI*DEN
RAI*DEN 2019.06.12. 10:07
Egyedül Sucee látta jól a kommentem lényegét. A problémám a nincs játék rá kifejezés, ami egyszerűen kibaszottul bicskanyitogató. Mintha az xboxos közösség hónapokat várna csak arra, hogy megjelenjen rá egyetlen egy játék. Biztos velem van a baj, meg én tűnök tőle az alább is írt "habzó szájú xbox fannak", de itt konkrétan(nem csak ezen az oldalon) a multiplatform címeket ilyenkor az emberek le se szarják, aztán ezen az oldalon is az AC: Odyssey topikjában hónapokig ment az eszmecsere, hogy milyen jó kis játék volt, de ezen felül felhozhatnám az RDR2-t is, amiről én is csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni, de emlékeim szerint Peace is. Ez az említésre sem méltó cím(ugye azért, mert multiplatform, így már számításba sem kell venni PS frontvonalról) egymaga olyan játékélményt adott mint még semmi. Uncharted 4 ide, God of War oda, bármennyire is odáig vagyok ettől a két címtől, az RDR2 egy olyan mérföldkő, egy olyan teljesítmény, egy annyira komplex és hihetetlenül jó játék, amit egyetlen egy exkluzív sem mondhat el magáról amihez eddig szerencsém volt, már pedig a Nintendot gépeit és játékait leszámítva minden cím járt nálam...
ajánlott olvasnivaló