Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» 2020 végén jelenik meg az új Xbox [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: 2020 végén jelenik meg az új Xbox
Hivatalos nevet azonban még nem kapott a Project Scarlett.

2995 levél
Válasz 19.06.12. 10:07 #26
RAI*DEN
Egyedül Sucee látta jól a kommentem lényegét. A problémám a nincs játék rá kifejezés, ami egyszerűen kibaszottul bicskanyitogató. Mintha az xboxos közösség hónapokat várna csak arra, hogy megjelenjen rá egyetlen egy játék. Biztos velem van a baj, meg én tűnök tőle az alább is írt "habzó szájú xbox fannak", de itt konkrétan(nem csak ezen az oldalon) a multiplatform címeket ilyenkor az emberek le se szarják, aztán ezen az oldalon is az AC: Odyssey topikjában hónapokig ment az eszmecsere, hogy milyen jó kis játék volt, de ezen felül felhozhatnám az RDR2-t is, amiről én is csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni, de emlékeim szerint Peace is. Ez az említésre sem méltó cím(ugye azért, mert multiplatform, így már számításba sem kell venni PS frontvonalról) egymaga olyan játékélményt adott mint még semmi. Uncharted 4 ide, God of War oda, bármennyire is odáig vagyok ettől a két címtől, az RDR2 egy olyan mérföldkő, egy olyan teljesítmény, egy annyira komplex és hihetetlenül jó játék, amit egyetlen egy exkluzív sem mondhat el magáról amihez eddig szerencsém volt, már pedig a Nintendot gépeit és játékait leszámítva minden cím járt nálam...
22652 levél
Válasz 19.06.12. 06:23 #25
Peace
"csak érdemes játék nem lesz rá, minden jó cím PS-re jön majd" hozzászólással indult a topic. Itt megint csak annyi a probléma, hogy kimaradt a "csak számomra érdemes játék....és a minden, ami nekem jónak számít, az PS-re jön...." És ezért ment a ráugrás. Mondjuk lehet akkor is akadt volna, aki beleköt, ha így van megfogalmazva. Mindig az dönt, hogy kinek mi.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4098 levél
Válasz 19.06.11. 20:37 #24
Sucee
Azért amikor valaki behány nekem wikipedia (!) lista linkeket "megvitatott szakirodalom" emlegetése után, amiket még másolni sem lehet, nemhogy kattintani, azért én is kezdek kiesni a béketűrésből... Itt van, hogy hogy kell linkelni, ezt is csak el kéne olvasni. Amúgy meg nem tudom, mit igazol az, hogy valahol több van. MS lista eleve nem teljes, mivel jó ideje a Play Anywhere program révén már pc-n is futtatható sok címük, így nem fog bekerülni az xone only listára. Ha csak számokat nézünk, még az is valid lehetne, hogy a nyolcvanból hetven hulladék, a tízből meg nyolc remekmű, nem igaz? (Nyilván én is tudom, hogy gyakorlatban nem.)

Na de akkor megemlíteném újra, hogy a fő összezördulés itt abból volt, hogy elhangzott egy "nincs játék xboxra" kijelentés, és nem abból, hogy "jobbak a ps exkluzívak". Miután én magam is mondtam, hogy csak ps exkluzívak érdekelnek, valószínűleg én is egyetértek, nem?
Csak épp Raiden ezt a nincs játék kijelentést - valahol jogosan - úgy fogta fel, mintha az xboxot egy kihalt wastelandnek kellene tekinteni, pedig a helyzet pontosan az, hogy az exkluzívaktól eltekinteni kell egy pillanatra, és megnézni az elérhető játékok számát, valamint a lehetőségeket, hogy hogyan és meddig érhetjük el őket.

Ha csak a visszafele kompatibilitást látod pozitívumnak, akkor meg nagyon nem követed a dolgokat, de elég párat visszaolvasni itt, és le is írtuk, hogy mi a nagy pozitívuma MS rendszerének és üzletpolitikájának. Éppen a Sony az, akinek a világon semmi nincs az exkluzívain kívül, ami vonzóbbá tehetné a vásárlóknak, csak egy késve kullogó EA Access ütötte fel a fejét nemrég.
720 levél
Válasz 19.06.11. 20:21 #23
Ricsi1976
egy pozitívomot látok, a visszafelé kompatibilitás.
720 levél
Válasz 19.06.11. 20:06 #22
Ricsi1976
Lol nélkül ha kérhetem...

Nos, jelen állás szerint PS4 exkluzív címek 81 db
link: https://en.wikipedia.org/wiki/CategorylayStation_4-only_games

box One-only játékok: 11 db a listában.
link: https://en.wikipedia.org/wiki/Categorybox_One-only_games

Wii-U-only játékok: 39 db
link: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Wii_U-only_games

Ezekről beszéltem, mint tények.

Sajnos linkhez béna vagyok, de olvasni tudok
4098 levél
Válasz 19.06.11. 19:54 #21
Sucee
Ha jól értelmezem, inkább azon volt a felháborodás, hogy a "nincs játék xboxra" és a "ps-re jobbak az exkluzívak" közel sem ugyanazt jelenti.

Amúgy meg "szakirodalom", lol. Mert ha nekem a szakirodalom azt mondja, hogy az egyik játék jobb, mint a másik, akkor az biztos úgy van, és én biztos tévedek, ha rohadtul nem érdekel a God of War, nem szimplán más a véleményem.

Például akármennyire is imádom az Uncharted sorozatot, ha az ember szigorúan a gameplayt nézi, akkor harmatgyenge TPS. Bullet sponge ellenfelek, kidolgozatlan stealth, középszerű gunplay, és igazságtalanul, igazából undorítóan scale-elődő nehézség (lényegében kb. nem tesztelte a kutya sem bizonyos részeit). Ha megnézzük, milyen sok tűzharcba is keveredünk, és egyszerre hány ember ellen, azért ez nem egy elenyésző szempont. A karakterek és az interakcióik miatt az egyik kedvenc sorozatom, Nathan Drake pedig az abszolút kedvenc videojátékos karakterem, de azért érdekes kérdéskör, hogy akkor most jobb játék-e, mint egy Gears of War, ami jól bebetonozta a fedezékharc bizonyos alapjait.
720 levél
Válasz 19.06.11. 18:35 #20
Ricsi1976
Én azt nem értem miért kell tényeken vitatkozni. Több konzolokkal és PC-vel foglalkozó szakirodalom megtárgyalta ezt már. Fájó lehet, de ez van, exkluzivitás szempontjából a PS toronymagasan vezet. Ezen nincs mit felháborodni vagy megsértődni, tény.
7214 levél
Válasz 19.06.11. 15:21 #19
nyomi
mielőtt még virtuálisan kitekered a nyakam, elárulom nekem is van xboxom a ps és pc mellé. ha jól emlékszem a gears of war 4 miatt kapcsoltam be utoljára és én is csak az 5. rész miatt tartogatom. bár épp pc fejlesztés előtt állok, és mivel az xbox exkluzívak vannak pc-re is (legalábbis, ami engem érdekel), ezért gyanús, hogy a scarlett projectet már nem is fogom megvenni. slusszpoén, hogy az xbox kontrollerét sokkal jobban szeretem, az előző generációban pedig amit lehetett inkább xboxon játszottam, de kénytelen voltam ps-re "váltani" mert a sok/több ps exkluzív cím miatt inkább úgy voltam vele, hogy egy gépen játszok mindent, úgyhogy én spec a multiplatform játékokat is inkább arra vettem. de én felvállalom, hogy szánalmas vagyok, ha neked ettől könnyebb, örülök, hogy könnyíthetek a lelkeden
valami ASUS izé, nemtom...
9895 levél
Válasz 19.06.11. 15:05 #18
davkar9
Számomra pont a multiplatform jellege miatt szimpatikus. Mindenki csillogó szemmel arról magyaráz a saját konferenciáján (kiadókén is), hogy a játék a fontos, kapcsolat, játsszuk akárhogy, stb, stb, de ehhez tényleg az kell, hogy ezek az eszközök csak belépési pontok legyen. Mindenki döntse csak el, hogy min akar játszani. Raiden habzó szájú box fanatikus (nem bántásból, de ezzel a stílussal tényleg ezt az "arcod" mutatod és nem ez az első topic ahol ez előfordul), de ez jól van így, hiszen márkahűségtől függetlenül tudunk beszélni ugyanarról a játékról. PS exkluzívoknál ez nincs meg. Nekik is nyitniuk kéne a pc és a konkurencia felé. Ja persze üzleti szempontok, brand meg miafaszom, de ha tényleg a felhőzés a jövő, akkor ezeknek egy idő múlva már úgysem lesz jelentősége.

QD játékokkal, ki fog derülni, hogy mennyire érné meg PC-re (is) elhozni a nagyobb ps címeket. Pontos számok igaz majd csak a jövő év folyamán (a jó kurva anyád epic...).

Ultimate gamepass pedig tényleg nevetséges ilyen ár-tartalom aránnyal. Nem is értem hogy éri ez meg nekik.
Simple. Eternal. Beige.
22652 levél
Válasz 19.06.11. 14:25 #17
Peace
Persze, teljesen jó alternatíva lehet rengeteg ember számára. Szerencsére engem még egész sok játék leköt és mindig van mit várni. Bár mint az utóbbi pár nap rendezvénye és előzetesei mutatják, már igencsak válogatós lettem én is.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4098 levél
Válasz 19.06.11. 14:16 #16
Sucee
Nyilván, kinek mi éri meg. Én kevés játékkal játszottam életemben, hiába van sok időm, inkább ugyanabba szoktam sokat fektetni (ritkán találok olyat, ami igazán leköt).

Erre is teljesen jó ez a game pass, semmi pénzért egy rakás rendelkezésre áll kipróbálásra, hátha valami megfog. Nekem a gépem nem alkalmas már játékra, de még ha az is lenne, lopni se lennék hajlandó a játékokat, így ilyesmire is ez tökéletes alternatíva.
22652 levél
Válasz 19.06.11. 13:47 #15
Peace
Na tessék.

Ez a GamePass dolog nem rossz amúgy. Csak mondjuk végignéztem a 16 oldalnyi elérhető játékot és ami érdekelt, azt már mind végigjátszottam. GoW 2-3-at akartuk split screen-ben végigjátszani, mert a 4 az hatalmas élmény volt. Kölcsönkértem egy 360-as gépet. Egyszer elkezdtük a második részt, aztán soha többet nem került elő a masina, ott porosodik a szekrény tetején. Na de majd az ötödik rész!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
5184 levél
Válasz 19.06.11. 13:39 #14
Gump
(Forza van PC-n is)
22652 levél
Válasz 19.06.11. 13:34 #13
Peace
"PC böngészésre tökéletes, meg közben írni ismerősöknek itt-ott, miközben TV-n játszok..."

Én meg TV-re kötött PC-n játszok PS4 controllerrel kanapén dögölve. Mindenkinek más a bevett gyakorlata. Írogatásra ott a telefon mellettem a karfán. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ami Xbox-on játszható, az nekem elérhető PC-n kényelmesen. Ami meg Box exkluzív (Halo és Forza) az szerencsére nem az én terepem. Mindenkinek kialakult valamiféle szokás és ahhoz ragaszkodik. Elhiszem, hogy sokaknak tökéletes az XBOX is kikapcsolódásra. Bennem soha fel sem merült mint opció a PC mellett. Aztán lehet egyszer majd kijön egy Box exkluzív baromi kegyetlenül jó WH40K játék és rohanok venni egyet!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2995 levél
Válasz 19.06.11. 13:08 #12
RAI*DEN
Közben utánaolvastam ennek a dolognak és szándékosan lett így megcsinálva. Akinek volt előre befizetett bármilyen tagsága, Xbox live vagy Game pass, azt az időszakot automatikusan xbox game pass ultimate előfizetéssé konvertálta mindenkinek, szándékosan. Hatalmas jó arc az MS. Na ilyen lépés a Sonytól elképzelhetetlen számomra, főleg az utóbbi idők pöffeszkedő habitusukat alapul véve.

Peace: MMkay. Kontrollerrel sem érdekel a PC. PC böngészésre tökéletes, meg közben írni ismerősöknek itt-ott, miközben TV-n játszok, hátradőlve. PC nálam tényleg csak kommunikáció és információszerzés szempontjából releváns. Nyomom a játékot, eszembe jut valami, pause, gép elé befordulok, megnézem amit akarok, visszafordulok, hátradőlök faszán, continue. PC nálam többre nem hivatott. Asszony Diablo 3-azik rajta, de ennyi.
22652 levél
Válasz 19.06.11. 12:04 #11
Peace
PC+controller, aztán jóidő. Én is csak akkor ülök vissza egerészni, ha nagyon indokolt.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2995 levél
Válasz 19.06.11. 11:58 #10
RAI*DEN
Ez az ultimate game pass upgrade vicces dolog valóban. Én a 300Ft-os upgrade-el 2021 szeptemberig rendelkezek ultimate game pass előfizetéssel Nem mellesleg még te sem említetted, hogy októbertől megy majd az xcloud is, ami ha xbox tulaj az ember, akkor jó eséllyel ingyenes és/vagy live előfizetéshez lesz kötve. Ha az megvalósul, akkor pár lazább napon(mint amilyen a mai is) nyugodtan mehet a kockulás még munkaidőben is, hisz az xbox alkalmazás win10-es munkagépemen alapból fent van, de ha nem lenne, telefonra is streamelhetnék, és elég lenne csak egy kontrollert hordanom magammal a táskámban. Kell ennél több a jövőben? És akkor az utazásról meg ilyenekről nem is beszéltem. Nem találja fel az MS a spanyolviaszt a stream témában, de ha ez így és ebben a formában megvalósul, akkor verhetetlen. Az MS vízióját már ismerjük ezen a téren is, és kétségkívül a Win10 integráltság miatt hatalmas előnye is van. Jövőben mennyire királyság lesz, hogy bárhol játszhatsz anélkül, hogy a gépet magával kell vinnie az embernek? Sony is dob egy ilyet szerintem, de valszeg szerényebb kivitelben.
4098 levél
Válasz 19.06.11. 11:36 #9
Sucee
Nálam csak Unchartedek miatt van kölcsönben egy PS4, és max. Last of Us érdekelne még. Igazából örülök, hogy nem vettem egy sajátot, mert ennyi miatt semmi értelme nem lett volna még a OneX mellé betolni. Kevéssé vagyok "exkluzív játékos" (PS-en csak az említettek, xboxon konkrétan semmi), így ahogy Raiden is említette, csak porfogó lenne mindenképp az egyik konzol, attól függően, hogy ki melyiket "maineli".

Ismerősöm is épp tervezi eladni a PS-t, miután én végzek Lost Legacyvel, még az új Sony gép bejelentése/megjelenése előtt, amíg még jó áron meg tud szabadulni tőle. Exkluzívokkal végzett ő is, minden egyebet pedig xboxon használunk/vásárolunk közösen a megosztott fiókok révén.

Érdemes egyébként a szolgáltatásokra is vetni egy pillantást, Sony még az EA Access kapcsán is most kap csak észbe, hogy amúgy végülis kell az a collab nekik, MS meg már a ~200 játékos Game Passnál tart hónapok óta, amire folyton nevetséges kedvezmények vannak - jelenleg 2020 szeptemberig van Game Pass Ultimate (Gold + Game Pass) előfizetésünk, ami egy sima éves Gold előfizetésből, és egy 300 forintos egy hónapos Ultimate előfizetésből jött össze, a rendszer simán összevonta őket. Még 1-2 extra hónap is volt benne, mert bekapcsolva hagytuk a megújuló előfizetést (amit aztán egyből kikapcsolhat az ember). Tegyük hozzá, hogy GP meg nemcsak ilyen Bogoly Berti Mindenízű Indie Lófasza címeket tartalmaz, hanem többek között épp a Metro Exodus került bele E3 alatt.
2995 levél
Válasz 19.06.11. 11:21 #8
RAI*DEN
Kommentemben a lényeg, hogy kurva nagy ferdítés, hogy nincs rá játék. Minden megjelenő játék 99%-a elérhető rá, csak a Sony exkluzív címek nem. Tök elfogadhatatlan ez a nincs rá játék mantra, miközben a Nintendo gépére még kevesebb cím érhető el, de azok nagy része viszont teljesen exkluzív. Értem én, hogy hatalmas divat az idióta trollkodás, de mindamellett kibaszottul bicskanyitogató is a stílus. Xbox One X mellett PS4 pron is játszok otthon, de az előbbi pörög többet nem véletlenül. PS4-hez hozzányúlni az exkluzívokon kívül abszolút semmi ingerenciám sincs. Egyedül a The Last of Us 2 miatt nem került még eladósorba a gép, de addig is csak nyeli a port. PC-vel meg nem vagyok hajlandó játszani, hihetetlenül kényelmetlen számomra, pedig a konfigom mai szemmel nézve is abszolút alkalmas lenne rá, de játékélmény átadás szempontjából a PC számomra nagyon gyenge...
22652 levél
Válasz 19.06.11. 11:19 #7
Peace
Mindegy, hogy fizikális vagy stream! Toljuk a játékot ítéletnapig!!! Ennyi a lényeg.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3601 levél
Válasz 19.06.11. 11:06 #6
gregmerch
Ha szigorúan az exkluzív címeket nézzük, akkor valóban le van maradva a MS konzolja a Sony, de még inkább a Nintendo gépe(i) mögött. De az ő sorozataik, játékaik is nagyon odacsapnak szvsz, nem csak a konkurenciáé! A Halo, a Forza, a GoW (Gears of War), a Quantum Break, a Fable és a többi ismerete nélkül pont ugyanannyival érezném magam szegényebbnek, mint az Uncharted, a God of War, a Rachet & Clank, a Jak & Daxter, a Horizon: Zero Dawn, vagy a Mario, Captain Toad, Yoshi, Metroid, The Legend of Zelda (all time favourite!) és a többi nélkül! Ezen teljesen felesleges - és őszintén megvallom, kicsit infantilis is - vitázni, hogy melyik masina a legjobb. Mindenki azt várja, amelyiket ismeri, szereti, amelyiknek az elődje megvan/volt neki, amelyikhez hozzászokott.

Én sokkal inkább a technikai (hardveres és szoftveres, ill. szolgáltatásokat érintő) megoldásokra vagyok/leszek kíváncsi! Ki mit mutat fel, hogyan akar nyerni vagy bennmaradni a versenyben, piacot nyerni, és leginkább: mit eredményez ez hosszabb távon a játékiparban és -piacon?!? Marad-e a fizikai konzol, vagy átállunk lassan de biztosan a streamelésre?; tényleg ez lesz-e a "hagyományos" konzolok utolsó generációja?; tényleg behal-e a PC-s gaming piac, vagy csak egy kisebb (inkább hegynyi méretű) bukkanó van-e éppen a dolgok alakulásában?; mikor érjük el a "falat", vagy elértük-e már?; stb...

Egy mondat erejéig visszatérve az exkluzív címekre: azért ez a kizárólagosság nem mindig van kőbe vésve örökre. Láttunk (és most is látunk) erre ellenpéldát - időszakos exkluzivitást, eddig platform-kizárólagos fejlesztők átállását multiplatformra/más platformra, és még sorolhatnám. A PC az egyetlen jelenlegi játékos platform, amely képes önmagán belül különböző kizárólagosságokat produkálni a sokféle felület (steam, origin, u-play, GoG, EGS stb.) miatt. És ez az egyetlen amely nem csak játékra alkalmas.

Bocs a félig OFF-ért, de bennem ezek a kérdések fogalmazódnak meg és pörögnek napi szinten. Az a "kinek az apukája a legerősebb" jellegű "melyik konzol a legfrankóbb" kezdetű marhaságtól meg a hideg ráz ki, sry!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
22652 levél
Válasz 19.06.11. 10:57 #5
Peace
Ezt tudod jól, hogy mindenkinek egyéni ízlésvilága szabja meg, hogy mi tetszik. Számomra nincs vonzó játék box-on, PS-en viszont annál inkább. Gears of war 4, The Witcher 3, Doom, Assassins Creed Origins, Odyssey, Metal Gear Solid 5 mind PC-n volt meg. Halo és Forza nem érdekel. Gears 5 jön PC-re szerencsére!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2995 levél
Válasz 19.06.11. 10:20 #4
RAI*DEN
Akkor Xbox tulajként(is), megyek és elásom magam, mert a Halo 5, Gears of war 4, Forza széria mellett olyan szar, semmire se való címekkel szórakoztam kurva jól mint a The Witcher 3, Doom, Assassins Creed Origins, Odyssey, Crash N'sane Trilogy, Metal Gear Solid 5, stb...

Szánalmas már ez a nincs rá játék duma. Kb volt a generációban eddig 5 olyan játék amire azt mondom, hogy igen, emiatt kell a PS4, de különben meg semmi több ami érdemleges és említésre méltó... Ezen felül lesz még egy The Last of Us 2 meg a Ghost of Tsushima, amiről megmondani nem tudom, hogy egyáltalán jó lesz-e. Ez ám az elsöprő tényező, miközben a játéklista 99%-a meg ugyanaz mindkét gépre... Személy szerint én azért játszok Xboxon, mert PC-től a hideg futkos a hátamon, nem jön be, hogy beüljek az asztalomhoz játszani, miközben mindenki az egér+bill kombóra élvez a PC tulajok közül. Meg ha netán guideot akarok nézni ilyen-olyan témában, a PC tökéletesen alkalmas erre a feladatra, miközben gond nélkül nyomom a játékot és nem kell közben a játékot tálcára tennem...
720 levél
Válasz 19.06.10. 19:21 #3
Ricsi1976
Hát igen, kb. ez a helyzet. Azaz semmi nem változik
22652 levél
Válasz 19.06.10. 12:54 #2
Peace
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
7214 levél
Válasz 19.06.10. 12:50 #1
nyomi
csak érdemes játék nem lesz rá, minden jó cím PS-re jön majd xD
valami ASUS izé, nemtom...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.