Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2019

Friss infók a márciusban érkező Atari VCS-ről

Friss infók a márciusban érkező Atari VCS-ről

Nem egy egyszerű retro-konzol lesz ez a masina.

2019.06.14. 22:55 | Dino | kategória: E3 2019

Az Atari nagy visszatérést tervez már egy ideje. A 2017 nyarán még Ataribox néven bejelentett vadonatúj konzol végül Atari VCS néven fog a boltokba kerülni, méghozzá a jövő év márciusában. Amerikában pedig már az előrendelés is megkezdődött, a gyártó saját honlapján, valamint két kiskereskedelmi láncon keresztül.

Az Atari VCS kétféle változatban lesz kapható: az Atari VCS 400-ban 4, míg az Atari VCS 800-ban 8 GB RAM található, de mindkét típust bővíthetjük, mind memória, mind háttértároló terén. Az egész rendszer amúgy sem más, mint egy AMD Ryzen alapú PC, így egy USB-s külső meghajtót rácsatlakoztatva akár Windows vagy Linux operációs rendszert is futtathatunk vele - és az azokra meglévő játékainkat is megjeleníthetjük így a tévénk képernyőjén. A 800-as modell alapból alkalmas 4K-s videostreamelésre (pl. YouTube-ról, Netflixről vagy Huluról), a kisebb változatban ehhez memóriát kell bővíteni.

Kétféle kontroller lesz elérhető a masinához: az Atari régi vezérlőjére hasonlító VCS Classic Joystick, valamint a VCS Modern Controller. Ezek 49,99, ill. 59,99 dollárba kerülnek, de akár a géppel egy csomagban is megvásárolhatjuk. De ráköthetünk tetszőleges Bluetooth vagy USB kontrollert is, a sandbox módban (amikor más operndszert futtatunk) pedig USB-s egerünket és billentyűzetünket is használhatjuk. A 400-as alapgép 249,99 dollárba kerül, a 800-as változat pedig 279,99-be. Háromféle exkluzív "All In" változat is készül, ezek a három kezdeti forgalmazó oldalán exkluzívan rendelhetőek elő: az AtariVCS.com oldalon a Black Walnut, a két kereskedelmi láncnál pedig az Onyx és Kevlar Gold változatok rendelhetőek meg, 389,99 dolláros áron (ezekben a csomagokban benne van egy Classic Joystick és egy Modern Controller is).

A nemzetközi előrendelési lehetőségről és árazásról később árulnak majd el információkat. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló