Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2019

Commandos 2 HD Remaster

Felújított verziót kap a Commandos 2 és a Praetorians is

Két népszerű taktikai-stratégiai játék kap modernizált verziót az idén.

2019.06.15. 09:13 | Dino | kategória: E3 2019

Tavaly nyáron szerezte meg a Kalypso Media a Pyro Studiostól több játékuk - többek közt a Commandos-széria jogait. Akkor még csak annyit árultak el, hogy egyaránt szeretnének folytatást és felújítást is, de konkrétumot nem hallhattunk - egészen mostanáig.

A Commandos 2 HD Remaster fejlesztésén a Yippee Entertainment dolgozik, és PC-re (Windows, Mac, Linux), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, iPadre és androidos tabletekre fog megjelenni, még ez év utolsó negyedében. Teljesen felújítják a grafikát és javítanak a vezérlésen is.

A Praetorians HD Remaster ezzel szemben csak windowsos PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül, és ezen a Torus Games csapata munkálkodik. A megjelenésére szintén év végén számíthatunk. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Commandos 2 HD Remaster
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Commandos 2 HD Remaster

hozzászólások (4)

Pras
Pras 2019.06.15. 09:21
Ez elsőre valami fantasztikus hír mindkét cím esetében, de másodikra... nos, nem tudom. Com2 itt figyel a Steam könyvtárban, nem túl rég (ez a koromban úgy az "egy-két évvel ezelőtt"-öt jelenti, apparentli' ) játszottam is vele, de valahogy a fenti videó nem hoztam meg a kedvem hozzá újra, ahhoz pedig főleg nem, hogy tkp. újra-kifizessem, talán ha fillérekért adják is. Remaster helyett a remake-t jobban díjaztam volna pl. az AoEII HD-remake-je nyomán, ami már érezhetően hívogatóbb, bár ott is azért rezeg a léc.
AndrewT
AndrewT 2019.06.15. 13:13
Örömteli, hogy ezeket a játékokat nem felejtették el, de csak remélni tudom, hogy valóban lesz hozzáadott érték, nem csak a róka és az ő valahányadik bőre... Ami a Commandos 2-t illeti, mivel a modelleket leszámítva 2D izometrikus megoldású játékról van szó, az ma is csodásan fest, csupán a modern Windows-kompatíbilitáson és az újabb generációs felbontásokon kellene csiszolni, ami egyébként egy sufni-projekt keretében egy lelkes moddernek hála meg is történt, és ingyenesen hozzáférhető: http://hdproject.altervista.org/commandos2/. Valóban kedvesebbek a szemnek a kevésbé szögletes és kevésbé homályos modellek, de a játékidő 99%-ában, amikor madártávlatból irányítjuk a történéseket, ez túl sok látható változást nem eredményez. Abban az esetben, ha a fent linkelt produktumot és létrehozóját esetleg felkarolta volna a Pyro Studios / Kalypso, mert tulajdonképpen ő már elvégezte a feladat zömét, de mondjuk felhazsnálnák az ő eredményeit vagy esetleg kapna további bennfentes technikai supportot, hogy továbbvigye azt, ami egyedül nem ment, úgy akár még anyagilag is szívesen támogatnám a kezdeményezést.
AndrewT
AndrewT 2019.06.15. 13:34
Néhány további hivatalos infó: https://forum.kalypsomedia.de/forum/games/commandos/commandos-english-international/3677-commandos-2-hd-remaster-faq
A Unity Engine nem tudom, mennyire örömteli, fejlesztői oldalról nyilván az egyik legkezesebb, legegyszerűbben alakítható rendszer, de felhasználói oldalról sok játék esetében én csak a bughalmazokra és a kompatíbilitási problémákra emlékszem. Az pedig, hogy multiplayer tartalom nem várható, megintcsak fura, mivel a kooperatív kampány az eredeti játék egyik legnagyobb erőssége.
BAlam
BAlam 2019.06.16. 15:51
Ezt őszintén ilyen formában nem tudom mire vélni mi értelme van.
Hacsak nem jelenik meg Unity révén így könnyebben sok egyéb platformra amin eddig nem volt.

Valószínű egyszerűbb, gyorsabb fejlesztési környezetbe akarják átültetni a jövőbeni játékaikat és mivel ezekhez a játékokhoz már nagy eséllyel eleve voltak jobb minőségű assetjeik mint amit használtak anno a gyengébb gépek miatt.

Nagy divat lett ez a remaster mánia, mert nagy profittal kecsegtet, nem sokba kerül, az unatkozó grafikus csapatot elfoglalkoztatják velük. Cégen belül is átvini az ötletet könnebb sokkal mint egy új programot fejleszteni. Ami már egyszer működött az fog később alapon.

Ez esetben pedig egy sima hivatalos patch is elég lett volna, esetleg DLC, hogy amibe fáj a fejlesztés azt visszakapják.
ajánlott olvasnivaló