Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Új Commandos játék jön, a Kalypso szerezte meg a jogokat

Új Commandos játék jön, a Kalypso szerezte meg a jogokat

De a Pyro Studios más IP-jeit is felvásárolta a kiadó.

2018.07.12. 14:00 | Dino | kategória: Játék

A Kalypso Media Groupnál landoltak pár éve a Sudden Strike széria jogai (aminek eredményeként a hazai Kite Games csapata készítette el a Sudden Strike 4-et), most pedig egy újabb nagynevű játéksorozat jogainak felvásárlását fedték fel. Ez pedig nem más, mint az 1998-ban a Commandos: Behind Enemy Linesszal elindult Commandos valós idejű taktikai játék, amely a 2006-ig megjelent összesen öt résszel igen jelentős - és lelkes - rajongótábort gyűjtött.

A spanyol Pyro Studios 2012 óta mobiljátékok fejlesztésére állt rá, korábbi játékaik jogait pedig eladták, így a Commandos mellett a Total War játékokhoz hasonló Imperial Glory és az Age of Empires-konkurencia Praetorians IP-k is a Kalypsóhoz kerültek.

A kiadó pedig természetesen nem merő szórakozásból zsebelte be ezeket a címeket: nem titkolják, hogy folytatást szeretnének készíteni a Commandos szériához, de a korábbi epizódokból is várhatóak valamiféle felújított változatok (a tervek szerint minden aktuális platformra). És persze bizonyára a másik két IP-t sem hagyják magukra... ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (6)

Pras
Pras 2018.07.12. 20:33
Hümm. HÜMM!
Figyelemmel fogom követni a fejleményeket. Talán egy évvel ezelőtt (se?) vettem elő a régi részeket, a felbontástól eltekintve nem nagyon akaródzik meglátszani rajtuk a kor.
Noggle
Noggle 2018.07.13. 13:43
Egy olyan klasszikus, amit soha nem gondoltam volna, hogy "folytatást" kap. Örvendetes hír mindenesetre.

A régiekben a kor mondjuk az irányításban meglátszik.
Pras
Pras 2018.07.13. 14:54
Kétségkívül nem tegnap vettem őket elő, de nem mondanám. A Battlestations Pacific pl. nagy kedvencem, egy szőnyeg alá került gyöngyszem, de a konzol-port irányítás, bár megtanulható, első nekifutásra katasztrofális. A "PC-gyerekkoromat" a Rome 1 határozta meg gyakorlatilag, úgyhogy az "elfogult vagyok" egy enyhe alálövése a valóságnak, de az irányítás ma már darabosnak és esetlennek hat. Vagy mondjuk feldobhatnám az originál Dark Souls-t billentyűzeten.

Ehhez képest, hogy volt-e problémám a Commandos:BEL-lel pl. - nem, nulla. Zilcs. Semennyi.
VodevilX
VodevilX 2018.07.13. 17:47
Irányításban?? What!?! Csak kattintgatni kell, meg érdemes vágni az emberekhez a gyorsgombokat + persze a quicksave-hez :D Egyszerű, nagyszerű, tökéletesen kezelhető, pontosan ahogy a Shadow Tactics is megtartotta, nem igazán tudom elképzelni mire gondolsz.
Wing
Wing 2018.07.13. 22:04
Vicces, mert most tolom csigatempóban a Commandos 1-et, és végre eljutottam az utolsó küldetésig riadó nélkül.

De a Kalypso miatt húzom a szám. A tökéletes középszer kiadója.
ajánlott olvasnivaló