Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

GreedFall

A GreedFall mint szerepjáték

A nemrég érkezett új játékmenet-bemutatóban az RPG-elemek, a harcrendszer, a felszerelések, a frakciók és a képességek használata került górcső alá.

2019.08.12. 13:39 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Focus Home Interactive az utolsó hónapokra hagyta a GreedFall felhypolásának feladatait. Így, bár a játékot évekkel ezelőtt bejelentették már, csak az utóbbi hetekben kezdtek egyre gyorsuló tempóban szállingózni róla a hírek.

A napokban egy összegző játékmenet-bemutató érkezett, amelyben több érdekes téma is szóba kerül. A GreedFall egy nyílt világú szerepjáték, így a titokzatos Teer Fradee szigeten játszódó kalandunk elején meg kell alkotnunk saját karakterünket. Ez nem csak a külsejét érinti, de meg kell alapoznunk a hátterét és a tudását is. Később ezek mentén szerezhetünk neki egyre több és egyre érdekesebb képességeket.

Kalandunk során rengeteg akcióban lesz részünk. A harcrendszer valós idejű csatákat jelent, amelyek során azonban bármikor megállíthatjuk az időt, hogy felmérjük a helyzetünket, alakítsunk a taktikánkon és végül felülkerekedjünk az ellenségen – legyen az egy csapatnyi katona vagy valamilyen fura szörny. De sok szituációban nem lesz szükség a nyílt sisakos küzdelemre, hiszen lopakodva és különféle cseleket, trükköket bevetve is eljuthatunk a célunkhoz. A figyelmetlen őröket csendben is eltehetjük láb alól, illetve a zárak feltörésével csendben juthatunk be az épületekben. De aki a zajos megközelítést szereti, annak is lesz bőséges eszköztára.

A videóban a szigeten élő frakciók is szóba kerülnek, amelyek közül mi is kiválaszthatjuk a nekünk szimpatikusat, akikhez csatlakozhatunk. Ez nem csak a megjelenésünkre lesz hatással, de rengeteg érdekes szereplővel is megismerkedhetünk, őket később magunkkal is vihetjük egy-egy küldetésre. A szereplőkkel egyébként mi alakíthatjuk a kapcsolatunkat is, amely akár (a video tanúsága szerint nemtől függetlenül) románcba is fordulhat.

Minél többet tudunk meg róla, a GreedFall annál ígéretesebb szerepjátéknak tűnik, amely egyike lehet az ősz, de akár az év legnagyobb meglepetéseinek is. A premierre PC-n és konzolokon is szeptember 10-én kerül sor. ■

GreedFall
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
GreedFall

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló