Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény/hirdetés

Zehnder Virando, az elektromos fürdőszobai radiátorok új generációja (x)

2019.08.16. 09:27 | szerző: hirdetés (x) | kategória: Sajtóközlemény/hirdetés

A fürdőszobai radiátorok fontos kellékek, kiváltképp ősszel, mikor még nincs olyan hideg, hogy befűtsünk, de már megfagy az ember, mikor zuhanyzás után kilép a meleg gőzből. A Zehnder Virando egy olyan új generációs fürdőszobai radiátor, ami eleget tesz az összes szabványnak, amit annak érdekében hoztak, hogy az elektromos berendezést nyugodt szívvel használják nedves környezetben.

Milyen szigorú követelményrendszernek kell eleget tenni?
A fürdőszoba fűtésére alkalmas radiátorok tehát nagyon szigorú szabványok szerint kerülhetnek forgalomba. Ezzel védik az emberi életet és természetesen az emberi értékeket is.

Zehnder Virando, az elektromos fürdőszobai radiátorok új generációja (x)

Az egyik legalapvetőbb szabvány IP 24 néven fut a szakmai körökben. Ez a vásárlók számára egy biztosíték arra nézve, hogy a készülék a fröccsenések ellen védve van, nem okozhat kárt sem emberben, sem az elektromos hálózatban, sem a berendezésben. Továbbá a kettős szigetelésnek köszönhetően nem igényelnek földelést sem. Fürdőszobai használatra bátran ajánlják a Zehnder által gyártott elektromos fürdőszobai radiátorokat, ilyen például a Zehnder Virando is.

Hogyan történjen az elektromos radiátorok felhelyezése?
A Zehnder Virando példáján keresztül vizsgáljuk meg, hogyan is kell felhelyezni egy elektromos radiátort a fürdőszoba falára. A radiátor minimum 60 cm-rel távolabb helyezkedjen el a csaptelepektől, ez az IP 24 előírás! A padlószinttől való távolság se legyen több, mint 15-20 cm. A fürdőszobában magasabb hőmérséklet (26-28 °C) elérése a cél, ezért kalkuláljuk bele, hogy magasabb lesz a fűtési teljesítmény is. Egy jól megtervezett radiátor képes arra, hogy a legalacsonyabb külső hőmérséklet mellett is a beállított szinten tartsa a belső hőmérsékletet, vagy épp gyorsan felfűtse azt.

A Virando egy hagyományos megjelenésű fürdőszobai fűtőtest
A Zehnder már közel kilencven éve jelen van a fűtőtestek gyártásában, fejlesztésében. Tapasztalatra építkezve alkották meg a mérnökök a Virandot, amely a hagyományos megjelenésű radiátorok közé tartozik. A hagyományos Virando radiátor tizenegy különböző méretben és a teljes RAL színskálában kerül forgalomba.

Az elektromos Virando szemben a hagyományos verzióval, három méretben kapható, teljes RAL színes változatban lehet megvásárolni. A fűtőbetét gyárilag beépítve található, ugyanígy fel van töltve ún. hőátadó folyadékkal, tehát minden arra lett kialakítva, hogy egyből használatra készen álljon a készülék. A kezelőegysége pedig időzítéssel programozható, egyrészt kézi vezérléssel vagy okostelefonra telepített applikáció segítségével. Az elektromos radiátor fűtési idejére jellemző, hogy gyorsan felfűti a helyiséget, de a téli hidegekben, a szellőztetések alkalmával nem kapcsolódnak be az időzítés ellenére sem, hogy ne vesszen kárba a fűtési energia. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló