Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény/hirdetés

Feléleszthető a kialudt tűz? (x)

2019.08.15. 12:29 | szerző: hirdetés (x) | kategória: Sajtóközlemény/hirdetés

Sokan vélekednek úgy a kihűlt kapcsolatokról, hogy semmi értelme küzdeni értük, hiszen felmelegítve csak a káposzta jó. Ezért ahelyett, hogy energiát fektetnének a házasságuk megmentésébe, inkább másnál keresik a vigaszt. Azzal azonban nem számolnak, hogy a kezdeti, izgalmas hónapok után ugyanaz várhat rájuk, mint a régi partner mellett: unalom és rutin.

A rutin megöli a kapcsolatokat
A kapcsolatok mindig viharos szenvedéllyel indulnak, amit idővel a megszokás követ. Hiszen jönnek a hétköznapi gondok, a gyerekek, a viták, amik néha veszekedéssé fajulnak, és közben valahol elveszik a vágy, mert már nem tartjuk olyan kívánatosnak a másikat.

Feléleszthető a kialudt tűz? (x)

Vannak, akik elfogadják ezt, és ezzel együtt élnek tovább, mások egy viszonyba menekülnek, de olyanok is akadnak, akik igenis akarnak tenni a kapcsolat megmentéséért. Ők azok, akik még nem távolodtak el teljesen egymástól, és akiknél még megvan a szeretet vagy az indulatok.

Az ő esetükben nem valamiféle görcsös erőlködésről van szó, hanem valóban arról, hogy szeretnék újra csábosnak és izgalmasnak látni magukat a párjuk szemében, és szeretnék, ha a másik újra kívánná őket. Ezért viszont tenni kell, hiszen magától nem oldódnak meg a problémák.

A társas magány nem megoldás
Sokat és sokan példálóznak a régi időkkel, amikor még nem volt ennyi válás. Amikor a párok nem szétköltözéssel oldották meg a konfliktusokat, hanem kitartottak egymás mellett abban a bizonyos jóban és rosszban.

Ez így elsőre követendő példának is tűnhet, de nem minden esetben ez a jó megoldás. Ha ugyanis a kapcsolat fenntartásának az az ára, hogy közben a saját vágyainkat fel kell adni, akkor az boldogtalanságot szül. És ha az egyik fél boldogtalan, akkor az az egész házasságra kihat.

< Nem csoda, ha ezt a későbbi generációk már nem tartották vonzó perspektívának, és nem akartak társas magányban élni. A gond inkább az, hogy gyakran túl gyorsan születik meg a döntés a válásról vagy a különélésről, anélkül, hogy előtte bármilyen lépés történne a kapcsolat megmentésére.

Hogyan éleszthető fel a kihunyt tűz?
A párunk újbóli meghódítása nagyobb részben egy olyan önismereti „munka”, amiből sokat megtudhatunk saját magunkról is. Alapvetően azt kell átgondolnunk, hogy mik voltak azok a vonzó tulajdonságaink, amikkel anno megfogtuk a partnerünket, és hogy ezek hová tűntek belőlünk. Ha pedig végképp elvesztek, akkor lett-e helyettük valami új, amit a másik kívánatosnak találhat.

Az is fontos, hogy megtörjük a mindennapok rutinját. A monotonitás ugyanis az egyik legnagyobb veszély, ami a kapcsolatokra leselkedik, legyen az az intim együttlét vagy a kettesben töltött idő, amikor az ember néha már saját magát is unja. Éppen ezért fontos, hogy rendszeresen kimozduljunk otthonról, és a kényelmes, kopott szabadidőruhát lecseréljük egy elegáns, szexi öltözetre. Ha ugyanis a párunk azt látja, hogy mások flörtölnek velünk, attól az ő szemében is érdekesebbek leszünk.

Az ÉVA magazin Psziché rovata számos más érdekes témával és tippel vár, érdemes elolvasni cikkeiket. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló