Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2019

Spacebase Startopia

Jövő évben jön a Spacebase Startopia

Folytatást kap a humoros sci-fi menedzserjáték.

2019.08.19. 23:20 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2019

Az alig 7 éven át üzemelő Mucky Foot Productionst pár egykori Bullfrog dolgozó alapította meg 1997-ben. Első játékuk, az Urban Chaos egy külső nézetes akciójáték volt, amelyet követően azonban visszatértek ahhoz a stílushoz, amelyben a Bullfrog a legismertebb volt: a menedzselős stratégiai műfajhoz. Az eredmény a 2001-ben megjelent Startopia volt, egy igen humoros és jól sikerült alkotás.

A különböző felújítások - remake-ek, remasterek és rebootok - korában azt hiszem, már nem nagy újdonság, ha egy-egy kiadó 15-20 éves IP-ket ránt elő a kalapjából, így a Kalypso mai bejelentése is maximum váratlan, de nem meglepő. A Port Royale 4 mellé ugyanis egy másik klasszikust is leporolnak, a hír bevezetőjében említett Startopia kap folytatást a jövő év során.

Az új játék a Spacebase Startopia címet kapta, és természetesen nem az eredeti fejlesztőcsapat dolgozik rajta, hiszen ők 2003 végén lehúzták a rolót. A Realmforge csapata kapta a megbízást a játék elkészítésére, akiknek a Dungeons játékokat köszönhettük. A bejelentéshez tartozó trailerben megpróbáltak viccesek lenni - még az E3-on Keanu Reeves szájából elhangzott, igen gyorsan mémmé vált "You're breathtaking" beszólást is hallhatjuk -, de majd meglátjuk, mennyit sikerül átörökíteni a németeknek a britek humorából.

Cikkajánló
Egy igen fantáziadús és humoros stratégiai játékot kaptunk a Mucky Foot csapattól.
» Olvasd el!

Az eredeti Startopiához hasonlóan ezúttal is három szintet kell menedzselnünk az űrállomáson. Nyolcféle földönkívüli fajnak kell otthont biztosítanunk, és persze meg is kell védenünk a helyet az ellenséges támadásoktól.Az egyszemélyes kampány mellé négyfős kooperatív és kompetitív multiplayer játékmódokat is kapunk.

A Spacebase Startopia valamikor 2020-ban fog megjelenni, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre. ■

hozzászólások (1)

bandi1
bandi1 2019.08.23. 10:14
HAha, ez kurvajó! :DDD
ajánlott olvasnivaló