Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2019

Port Royale 4

8 év után kap folytatást a Port Royale

Jövőre érkezik a kereskedős széria negyedik epizódja.

2019.08.19. 22:41 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2019

2003-ban indult útjára a Port Royale széria, amely elsősorban a tengeri kereskedelmet helyezte a középpontba. A szériáról utoljára a 2012-es harmadik epizóddal hallhattunk, amely jó nagy késéssel követte a 2004-es Port Royale 2-t. Nem véletlenül, az eredeti fejlesztőcsapat, a német Ascaron 2009-ben tönkrement. A Kalypso Media azonban lecsapott pár licencre, mint például a Sacred és a Port Royale volt, és egykori Ascaron dolgozókkal egy új csapatot alapított, a Gaming Minds Studiost. Ők készítették aztán el a harmadik részt, tavaly pedig a Railway Empire vadnyugati gazdasági szimuláció érkezett tőlük.

A Kalypso pedig úgy gondolta, érdemes újra elővenni ezt a licencet, és egy újabb epizód elkészítésével bízta meg a Gaming Minds munkásait. Az eredményt jövőre kaphatjuk meg, 2020-ban jelenik meg ugyanis a

Port Royale 4.

A bejelentés alkalmából közzétett videóból - amelynek központi "figurája" egy hordó rum - egyelőre nem sokat lehet megtudni, inkább a hangulatot próbálja megalapozni, annyit azonban elárult a kiadó, hogy egy kis település kormányzójaként kell helytállnunk, nyüzsgő kereskedővárossá növelve a helyet, miközben szigeteket összekötő termelési láncokat és komplex kereskedelmi útvonalakat alakítunk ki.

A Port Royale 4 PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre fog megjelenni, valamikor 2020 során. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló