Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Control

Film készülhet a Controlból?

Ez a kontroll nem az a Kontroll, a Remedy játéka a Zsivány egyes íróját ihlette meg.

2020.01.21. 15:16 | GeryG | kategória: Játék

Általában a filmekből készült játékoknál csak a játékokból készült filmek szoktak „sóhajosabbak” lenni. Azért persze mindkét irányban vannak üdítő kivételek (a The Witcher sorozat például), ráadásul az utóbbi időben viszonylag kevés ilyen alkotás lát napvilágot. A következő nagy „játékból filmet” projekt a Sonic lesz februárban, de a legfrissebb hírek szerint van egy tavalyi játék, ami felcsigázta Hollywood egyik szakiját.

Egészen pontosan a Remedy legutóbbi játékáról, a Controlról van szó. A külső nézetes akciójáték nem kapott túl jó kritikákat, de így is megtalálta a maga közönségét. A történet a természetfelettit kordában tartó hivatalról szólt, amelyet épp egy természetfeletti jelenség rohamozott meg és vont szinte teljesen az uralma alá. A játékosok egy gyerekkora elfeledett sötét titkai után kutató fiatal nőt alakítottak, aki látszólag véletlenül csöppen az események középpontjába, és így rá hárul a feladat, hogy megmentse a hivatalt és annak dolgozóit.

Cikkajánló
Control teszt – Jesse Faden nem Max Payne...
A Remedy az időlassítás, a fény-árnyék és az időmegállítás után ezúttal a telekinézissel próbálta meg feldobni aktuális játékát.
» Olvasd el!

Bár a játék nem volt a Remedy legjobban sikerült alkotása, a jelek szerint a története elég izgalmasnak bizonyult, hogy megihlesse Gary Whitta forgatókönyvírót, aki korábban a Zsivány egyes szkriptjén is dolgozott. Legalábbis erre utal, hogy mikor egy Twitter-bejegyzésben megkérdezték tőle, melyik videojátékból írna legszívesebben forgatókönyvet, azonnal rávágta, hogy a Controlból.

Persze ez még önmagában a világon semmit sem jelent, viszont az már egy icipicit tovább árnyalja a képet, hogy a beszélgetésbe bekapcsolódott Thomas Puha, a Remedy kommunikációs vezetője is, aki csak ennyit reagált Whitta felé: „Beszéljünk!” ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Control
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Control

hozzászólások (2)

quervo
quervo 2020.01.21. 16:01
Csak úgy poénból tarthatna Hollywood egy év adaptációstoppot, se játék, se regény, se reboot, se remake, mert nagyon tolódik az ipar, és félek, hogy 20 éven belül már egyáltalán nem éri meg majd eredeti filmet csinálni. Szóval anélkül, hogy pozitív vagy negatív irányban kötődnék a játékhoz, azt mondom, én nem örülnék neki.
KobraP
KobraP 2020.01.26. 13:34
A játék filozofiai mélységét és igy tekintve a játék lényét nézve, biztosan csalodás lenne vagy teljesen mást mutatna be a megfilmesitett változata.
ajánlott olvasnivaló