Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Gloria Victis: Siege

Gloria Victis: Siege – túlélés egy ostromlott várban

Ezúttal nem katonaként, hanem egyszerű emberként kell megtennünk mindent, hogy megvédjük otthonunkat.

2020.03.26. 14:30 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Érdekes stratégiai-túlélőjáték lesz a Gloria Victis: Siege. Ahogy arra a címéből már következtetni lehet, egy ostrom részesei leszünk, de még véletlenül sem úgy, ahogy azt számos más játékban már átélhettük. Egy középkori vár egy teljesen átlagos lakójaként kell valahogy átvészelnünk egy ellenséges hadsereg ostromát.

A történet Midland egyébként békés birodalmában játszódik, és ott veszi kezdetét, mikor az északi Ismir seregek épp aratás előtt hadjáratra indulnak. Szántókat tarolnak le, falvakat égetnek fel és kiontják mindenki vérét, akivel csak találkoznak. A maréknyi túlélő egy város kőfalai mögött talál menedéket, ám a város ura és katonái hiába ütköznek meg a hódítókkal, esélyük sincs a nyílt terepen. Mindössze egyetlen hírnökük éli túl a csatát, akinek sikerült elmenekülni, hogy a birodalom más városaiból hozzon segítséget.

Nekünk, mint egyszerű városlakóknak addig kell kihúznunk valahogy, amíg ez a segítség meg nem érkezik. Ám, mivel mi nem vagyunk harcedzett katonák, másképp kell helytállnunk. Éjszakánként élelmet és felszerelést kell gyűjtenünk vagy készítenünk, de nem csak magunknak, hanem a várfalakat védő katonáknak is. De nem mindig jut majd mindenből mindenkinek, így időnként nehéz döntéseket is meg kell hoznunk.

A Gloria Victis: Siege látványvilága is elég pofásnak ígérkezik, de a zenére sem lehet majd panasz, azt ugyanis Marcin Przybyłowicz komponálja, aki többek közt a The Witcher szériát és a Cyberpunk 2077-t is megzenésíti, valamint a játék elődjének számító Gloria Victis muzsikájáért is ő felelt 2016-ban (más kérdés, hogy az a játék máig nem lépett ki az early accessből…).

A Gloria Victis: Siege egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, de a hírek szerint nem kell sokat várnunk, hogy megérkezzen a Steamre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Gloria Victis: Siege – túlélés egy ostromlott várban
Gloria Victis: Siege – túlélés egy ostromlott várbanGloria Victis: Siege – túlélés egy ostromlott várbanGloria Victis: Siege – túlélés egy ostromlott várbanGloria Victis: Siege – túlélés egy ostromlott várbanGloria Victis: Siege – túlélés egy ostromlott várbanGloria Victis: Siege – túlélés egy ostromlott várban

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló