Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Gamedec

10 perc Gamedec

Csak most rajtolt el a cyberpunk nyomozós szerepjáték Kickstarter-kampánya, máris teljesítették a kitűzött célt.

2020.03.27. 17:11 | GeryG | kategória: Játék

Igazi villámrajtot vett az Anshar Studios új játékának Kickstarter-kampánya. A Gamedec gyűjtésén 50 000 dollárt szerettek volna összeszedni a készítők, ez most, 31 nappal a határidő lejárta előtt már meg is van, jelenleg bő 55 000 dollárnál jár a mutató.

De mi is az a Gamedec? Egy cyberpunk nyomozós szerepjáték, amely a minap érkezett tízperces játékmenet-bemutató alapján egészen ígéretesen fest. A történet a XXII. században játszódik, amikorra az emberiség már csak hatalmas, börtönszerű nagyvárosokban képes túlélni, mivel a természet halálossá vált számára (hogy ez mit jelent, azt nem tudni). A világot hatalmas megavállalatok uralják, az emberek pedig általánosságban nem élnek valami jól. Éppen ezért, amikor csak tehetik elmenekülnek a valóságból valamelyik virtuális valóságba a sok közül.

Ez azonban újfajta bűncselekményeket és baleseteket eredményez, ezért létrehoztak egy új szervezetet, amelynek tagjai a „játéknyomozók”, vagyis a game detective-ek. Mi is egy ilyen nyomozót alakítunk majd, akivel megannyi izgalmas esetet kell felgöngyölítenünk. A fenti videóban is egy ilyen eseten vezetnek végig minket, amelyben egy ember elveszett egy perverz és erőszakos virtuális valóságban. A nyomozó feladata kideríteni, hol van és kirángatni onnan.

A látottak alapján a játékmenet rengeteg dialógusra épül, de szerves része lesz a nyomok összepárosítása és a következtetések levonása is. Lesz persze akció is. A játék világa teljesen semleges lesz irányunkban, viszont minden döntésünknek következményei lesznek. Vagy rövid vagy hosszútávúak, de az is lehet, hogy egy egészen váratlan pillanatban köszönnek majd vissza egy korábbi cselekedetünk folyományaként.

A Gamedec egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, de a tervek szerint még idén megjelenhet PC-re. ■

előző
következő
10 perc Gamedec
10 perc Gamedec10 perc Gamedec10 perc Gamedec10 perc Gamedec10 perc Gamedec10 perc Gamedec10 perc Gamedec
Gamedec
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Gamedec

hozzászólások (1)

Peace
Peace 2020.03.27. 19:24
Augusztus óta a Steam kívánságlistán. Nagyon várós!!!
ajánlott olvasnivaló