Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Crysis

Még nem hivatalos, de jöhet a Crysis Remastered!

FRISSÍTVE: Valóban készül a felújítás.

2020.04.16. 13:26 | GeryG | kategória: Játékhírek

A Crytek mindig is technológiai szempontból innovatív stúdiónak számított, hiszen sokáig minden játékukkal az aktuális hardverek képességeinek határait feszegették. Ennek egyik legjobb példája a Crysis trilógia volt, amelynek minden epizódját előszeretettel használták a videokártyák tesztelésére.

Mára a német stúdió sokat vesztett nimbuszából, sokáig a puszta fennmaradása is erősen kérdéses volt. Az utóbbi években azért valamelyest stabilizálódni látszott a cég, és el is készítették legújabb játékukat, a Hunt: Showdownt. Ez annyiban mindenképp emlékeztet a Crysis játékokra, hogy meglehetősen izmos gép kell alá, ha stabil teljesítményt és mutatós grafikát is szeretnénk belőle egyszerre kisajtolni.

Hogy mik a Crytek jövőbeli tervei, egyelőre nem tudni, ám az utóbbi napokban érdekes hírek érkeztek. Az egész azzal kezdődött, hogy hosszú évek után újra csipogtak a Crysis hivatalos Twitter-csatornáján, de persze semmi konkrétum, csak annyi, hogy „adatok érkeznek”. Majd folytatódott a dolog azzal, hogy a játék hivatalos oldalán felbukkant a Crysis Remastered felirat (igaz, csak a szerződéses szövegben), amit persze azóta gyorsan el is távolítottak.

De nem zörög a haraszt ugyebár, így mostanra minden rajongó biztosra veszi, hogy igenis készül a Crysis Remastered. Azt is tudni vélik, hogy PC mellett PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre fog megjelenni, de abszolút nem kizárt a PlayStation 5 és Xbox Series X megjelenés sem. Ha hinni lehet a híreknek, akkor a felújítás nem csupán szebb effekteket és élesebb textúrákat fog kapni, de támogatni fogja a Crytek saját fejlesztésű ray-tracing technológiáját is, amelyet néhány hónapja mutattak be.

Amíg viszont a stúdió részéről nincs hivatalos megerősítés vagy bejelentés, az egészet érdemes fenntartásokkal kezelni. De valószínűleg erre a bejelentésre már nem kell sokat várnunk. Onnantól pedig már csak egy kérdés marad: hogy fog futni a gépünkön a játék?!

FRISSÍTVE: Megérkezett a hivatalos teaser, így most már tényként kezelhető, hogy készül a Crysis felújított változata. Az egyszemélyes részre koncentráló Crysis Remastered PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre, még idén nyáron. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Crysis
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Crysis

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló