Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sid Meier's Civilization VI

Ők a Civilization VI: New Frontier első új vezérei

Az új évadban megannyi új nép és új vezető mutatkozik majd be.

2020.05.20. 13:53 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Nemrégiben mi is beszámoltunk róla, hogy idén tovább bővül a 2016-ban megjelent Sid Meier’s Civilization VI. A fejlesztő Firaxis felvázolta a New Frontier címre keresztelt új évad bővítési terveit, amelyben 2021 tavaszáig összesen hat kiegészítővel gyarapodik majd a stratégiai játék. Ezek közül az első, a Maya & Gran Colombia Pack a következő napokban érkezik meg.

A csomag tehát két új népet ad majd a játékhoz, ezek közül elsőként a maja civilizáció úrnője, Lady Six Sky (Ix Wak Chan Ajaw) mutatkozott be, majd őt követte Gran Colombia élén Simón Bolivar.

A maják erősen centralizáltan éltek, városaik a főváros közvetlen közelében területek el. Ez a játékban is hasonló építkezési felfogást részesít előnyben, ráadásul a katonai egységek is bónuszokat kapnak a főváros hat lépésnyi körzetében. Más népekkel ellentétben nem a vízparti építkezés nyújt bónuszokat, hanem a farmok közelébe építkezés. A maják egyedi katonai egysége a klasszikus íjászokat leváltó Hul’che, amely vérszomjának köszönhetően bónusz támadási erővel rendelkezik, ha már megsebzett ellenséget támad. A maja városokban a Campust Observatoriummal helyettesíthetjük, ami a farmok termelékenységén javít.

Gran Colombia élén Simón Bolivar áll. E nép egyik sajátossága, hogy minden korszakváltáskor kap egy egyedi egységet, a Comandante Generalt (ez képes más egységeket fejleszteni, de passzív bónuszokat is ad a környező egységeknek). Erős katonai civilizációként minden katonai egység nagyobb hatótávolsággal bír, vagyis egy körön belül nagyobb távot képesek megtenni bármely más nép egységeinél. Emellett az egységek fejlesztése, kinevezése nem jelenti automatikusan az adott egység körének végét. Egyedi egységük a Llanero, egy zenélő katonai egység, amely a lovasságot váltja le. Minden szomszédos Llanero egység erősebb, valamint egy Comandante General közelében automatikusan visszakapja a teljes életerejét.

A Maya & Gran Colombia Pack már holnap megérkezik. ■

Sid Meier's Civilization VI
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sid Meier's Civilization VI

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló