Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

UFC 4

Hirdetéssel bőszítette fel a UFC 4 játékosokat az EA

A kiadó bocsánatot kért és eltávolította a hirdetést.

2020.09.07. 22:32 | szerző: Dino | kategória: Játék

Pár héttel ezelőtt jelent meg az Electronic Artstól a UFC 4, a kiadónak azonban egy frissítéssel sikerült pár játékost ismét magára haragítania. Az egyik legutóbbi update-et követően a játék ugyanis a visszajátszások során szinte teljes képernyős hirdetéseket villantott fel, egy filmsorozat új évadját reklámozva.

A játékosok felháborodását követően a kiadó egyik munkatársa Redditen reagált a helyzetre, elmondva, hogy a UFC szériában eddig is voltak hirdetések, igaz, azok a menü egy-egy dobozkájában jelentek meg, vagy a ring felületén lehetett látni egy-egy logót. Egyúttal azt is jelezte, hogy a negatív visszhangokat látva a fejlesztőcsapat kikapcsolta a játékból a fentebbi videóban is látható hirdetések megjelenítését.

Alapvetően nem feltétlenül lenne persze baj hasonló hirdetésekkel, ha azt a kiadók/fejlesztők szolidabb módon kezelnék. Mert például egy autóverseny esetében zavart-e már bárkit ennyire, ha egy útszéli hirdetőtábláról egy valódi termék reklámja köszönt rá? Vagy amikor létező dezodormárka köszönt vissza egy polcon valamelyik Splinter Cell epizódban? Az EA munkatársa által említett régebbi módszerek is kevésbé zavaró módon raktak hirdetést a játékba, ez a mostani megoldás azonban egy 22 ezer forint körüli játékban már valóban túlzásnak tűnik. (Az egész ügy nyertese mondjuk ezúttal leginkább az Amazon, hiszen hirdetése így egy rakás hírbe is bekerült szerte a világon...) ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

UFC 4
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
UFC 4

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló