25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

A legfontosabb gyerekbútor: az ágy (x)

Írta: hirdetés (x)

Lassan kinövi a gyermek a babaágyat, így itt az ideje, hogy egy fokozattal nagyobba kapcsoljunk, már ami a gyerekbútorokat illeti?! Szerencsére ez ma már egyáltalán nem kell, hogy fejtörést okozzon a család bármely tagjának is, hiszen rendkívül egyszerű a megoldás! Tartson velünk!

Adjunk a véleményére
Mivel ezt az új gyerekbútort a gyermek fogja használni napi rendszerességgel, így kérjük ki a véleményét a választás során. Tehát mondjuk válasszunk a legfőbb paramétereknek megfelelő ágyat, és adjunk neki választási lehetőséget a szín és a minta tekintetében. Tehát lehet, hogy épp nem ugyanaz a szín vagy minta tetszik neki, mint amit mi kinéztünk, ezért a siker érdekében mindenképp beszéljük meg a kívánságokat. Semmiképp ne hurrogjuk le a választását, hanem erősítsük az önbizalmát azzal, hogy fontolóra vesszük, és akár engedünk is neki.

A legfontosabb gyerekbútor: az ágy (x)

Amiből ellenben ne engedjünk, az a biztonság kérdésköre, hiszen az a legfontosabb, hogy nyugodtan alhassunk, azaz ne essen le éjszaka az új ágyról a gyermek. Ez mindenki nyugalma érdekében elengedhetetlen. Erre a legjobb megoldás a körbetámlás gyerekágy.

Az is nagyon lényeges, hogy vizsgáljuk meg magunkban, hogy nem stresszeljük-e túl az ágycserét! Ez azért fontos, mert a gyermekek még a szüleik rezgései alapján működnek, így észrevétlenül is megérzik, hogy mennyire szeretnénk vagy épp a hátunk közepére se kívánjuk a nagyobb ágy beszerzését.

Csinosítgatás és büszkeség
Mikor birtokba vehette a gyermek az új ágyát, azaz összeszerelésre került és végre a helyén van, akkor hagyjuk, hogy felfedezze minden zegét-zugát. Az ő elképzelése szerint rendezze el rajta az ágyneműt, a plüsseit, és ha segítjük az elképzeléseit, azzal mindenki csak nyerhet. Ebben az időszakban remek ajándék egy, az ágyhoz passzoló ágyneműhuzat-garnitúra. Biztosan odalesz az örömtől!

Amennyiben pedig úgy érzi a gyermek, hogy büszkélkedne azzal, hogy ő milyen nagyfiú vagy épp nagylány, akkor mindenképp adjunk neki teret. Ettől nő az önbizalma és látni fogja, hogy igenis megéri nagynak lenni. Legyen szó a családról vagy a barátokról, fontos a pozitív visszajelzés, hiszen érzi majd, hogy ő már nem kisbaba.

Előfordulhat, hogy ebben az időszakban a gyermek jobban igényli, hogy az esti altatáskor odabújjunk mellé vagy simogassuk. Mindenképp engedjünk neki az első időszakban, mivel nagyon fontos, hogy továbbra is biztonságban érezze magát, és éreztessük vele, hogy szeretjük. A Nonstop Bútornál kapható gyerekágyak mindegyike rendkívül strapabíró, így könnyedén elbírja egy felnőtt és egy gyermek együttes súlyát is.

Ne habozzunk a biztonságra törekedni, hiszen senki számára nem jó élmény, ha egy éjjel koppanásra és sírásra kel a család.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!