Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Cyberpunk 2077

6 napos munkahét a Cyberpunk 2077 befejezése érdekében

A CD Projekt RED még több munkát kér alkalmazottaitól.

2020.10.01. 00:00 | Dino | kategória: Üzleti

Heti hat munkanapot vár el dolgozóitól a CD Projekt RED – jelentette a Bloomberg, egy, a nevét érthető okokból nem vállaló alkalmazottra hivatkozva. Mindezt értelemszerűen annak érdekében, hogy tartani tudják a Cyberpunk 2077 november 19-i megjelenését.

A házon belül hétfőn körbeküldött e-mailben a stúdiót vezető Adam Badowski kifejtette, hogy optimista a Cyberpunk 2077 állapotát illetően. A játékot elküldték a Sonynak és a Microsoftnak is jóváhagyásra, és most már csak egy rakás hiba javítása áll a csapat előtt. „Mától az egész stúdiónak túl kell hajszolnia magát.” – írta Badowski, kifejtve, hogy a szokásos munkamennyiség mellé a hétvége egyik napján is szükség van a munkára. Természetesen a túlórát a lengyel munkaügyi szabályoknak megfelelően kifizetik.

„Személyesen vállalom a döntés kapcsán várható negatív visszajelzéseket. Tudom, hogy ez ellentmond annak, amit a kizsigereléssel (crunch) kapcsolatosan korábban mondtunk. És ellentmond annak is, amiben korábban hittem, azaz hogy a kizsigerelés soha se lehet megoldás. De mostanra kihasználtunk minden más lehetőséget a helyzet megoldására.” – írta még a stúdió vezetője a levélben.

Szerdán aztán Badowski Twitteren reagált a hírekre: „A hátra lévő 6 hét az utolsó nagy nekifutásunk egy projektben, amelyen életünk nagy részét töltöttük. Valami, amit igen fontosnak tartunk. A csapat többsége megérti ezt a nyomást, különösen annak fényében, hogy most küldtük el jóváhagyásra a játékot, és minden egyes nappal közelebb kerülünk annak a játéknak a kiadásához, amelyre nagyon büszkék szeretnénk lenni. Ez az egyik legnehezebb döntés, amit valaha meg kellett hoznom, de mindenkit kompenzálunk minden egyes extra óráért, amit ezzel tölt. És, ahogy az előző években is, cégünk éves nyereségének 10%-át a csapattagok között osztjuk el.” ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (31)

subject17
subject17 2020.10.02. 12:56
Imádom amúgy... És ha elkezdenek lőni rátok miközben pincérkedtek, megvonjátok a vállatokat, hogy hát a katonáknak ez végülis rosszabb és gyakrabban van? :D

Összehasonlítotok teljesen eltérő területeket. Nyilván azt kapod, amit bevállalsz. Amikor építőiparban voltam, tudtam, hogy abban nincs sok fix dolog a napokat tekintve sem, és undorító reggeltől estig... Irodán viszont aláírtam valamire, és igenis húzom a számat, ha hirtelen be akarja dobni valaki, hogy hetekig inkább hat napot dolgozzak. De ahogy LM is említette, ez végülis projektmunka, ebbe nem gondoltam bele - szóval igen, lehet, hogy nekik is benne volt ez a lehetőség az elejétől fogva, nem tudhatom.

Leszarom, ha ezt elkényelmesedésnek veszitek, de mindenki nagyon tudja verni a mellét, hogy neki rosszabb. Hát gondolom senki nem kényszerítette rátok, hogy vendéglátásban dolgozzatok, ami köztudottan túlhajszolt.

Sokkal inkább látom például azt elkényelmesedésnek, hogy a vendéglátóipar ilyen szinten felel meg a fogyasztóknak. Bele sem kell gondoljon az ember, hogy el tud-e menni épp enni-inni-vásárolni, mert úgyis el tud.

És egyébként az említett cikkben is miért kell a túlóra? Hogy egy játék elkészüljön. Ide lehet keverni az egészségügyet, csak értelmetlennek tartom, egyáltalán nem ugyanazt a szerepet töltik be a társadalomban ezek a dolgok.
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2020.10.02. 13:45
Ha nem készül el ajáték időben, még többen verik a mellüket, lose-lose szitu.
Senki nem kényszerítette őket se hogy cégnél legyenek, lehetnének szabadúszók. Szerződésben meg nyilván benne van a túlóra lehetősége.

S azert az hogy lelőnek vagy az hogy túlórázom nagyon sarkalatos példa, ebbe nem halnak bele emberek
Yaho0
Yaho0 2020.10.02. 14:49
Szerintem tudják, hogy a túlora alap lesz a projekt bevezetése előtt. Nem kell őket sajnálni, ha nagyon akarnának, másnapra már lenne egy kényelmes állásuk, ahol napi 4 órát kell dolgozni (de nem lennének tőle boldogabbak). Itt nem az a kérdés, hogy kinek rosszabb, hanem, hogy miért fújják fel ennyire ezt a dolgot. Én még nem igazán hallottam olyan projektről, ahol túl jól áltak az idővel ahhoz, hogy ne kelljen túlórázni. Ez bármilyen projekt alapú programozói munkánál jelen van.
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2020.10.02. 15:08
Egyáltalán nem azon vertem a magam részéről a mellemet, hogy nekem rosszabb lenne, pusztán pár másik példát hoztam a társadalom többi területéről, hogy millió helyen jelen van "crunch", és ha csak a játékfejlesztést kiemelve megy csak a hiszti az emberek kihasználásának igazságtalanságáról, akkor az nettó képmutatás. A társadalomban betöltött szereptől függetlenül bármit össze lehet vetni szerintem: van egy munkaidőd, és azon felül nyomatott túlmunka hatásait, "igazságtalanságát" igenis lehet vizsgálni. Csak akkor ne játszanak vakot, hogy b*zmegtúlmunkárafogjákaZembereket - szemetek!
LordMatteo
LordMatteo 2020.10.02. 15:44
+1

Itthon teljesen rohadtul általános jelenség, hogy jajjmégmaradjbent, "nem elvárás de azért...", és társai. Kurvára irigylem és csodálom, aki még soha, sehol nem találkozott ezzel, tényleg.

Igen, aláírsz valamire. Ami 100%, hogy tartalmazza azt is, hogy túlórát lehet elrendelni, tetszik vagy sem. És igen, itt az üzlet a legfontosabb szempont. Ezt a játékot ki kell adni, ha törik, ha szakad, nem tudnak hova csúsztatni rajta már. Viszont az a 10% lebeghet a szemük előbb bőségesen, mert itt - céges bevételt nézve - dollárszázmilliókról lehet beszélni. A 10%-a ennek megy x-százfelé, de akkor is komoly pénzekről van szó. Arról nem beszélve, hogy referencia is a dolgozóknak, illetve a CDPR azért nagyon botránymentes (volt eddig, ez sem botrány, mi beszélünk más témáról, de ez tök jó), és jó munkahely, nem hiszem hogy egy-két ebédlői kávésbögre fölött elmotyogott "pierdolomy kurwo"nál nagyobb visszhangja lett volna általában. Aztán persze volt egy, aki inkább hőbörgött egy sort névtelenül.
ajánlott olvasnivaló