Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény/hirdetés

Játékban a jövő/d (x)

Játékban a jövő/d (x)

Még mindig rengeteg szülő ellenzi, ha gyermeke a szabadidejét számítógépes játékokkal tölti, pedig ma már számos videójáték túllépett a puszta szórakoztatáson. A játék során szerzett készségek sok esetben akár továbbtanuláskor, illetve a munkavállalásnál is hasznosíthatók, így a – persze nem túlzásba vitt – játék közvetetten a gyerek jövőjét is szolgálhatja. De hogyan képeznek minket és gyermekeinket a játékok?

2021.01.26. 14:18 | hirdetés (x) | kategória: Sajtóközlemény/hirdetés

Az oktatási játékok népszerűsége az utóbbi évtizedben exponenciálisan megnőtt, az elmúlt néhány évtized játékai közül rengeteg olyat találhatunk, amelyekkel határozott cél volt az oktatás és a készségfejlesztés. Ezek a játékok egyre összetettebb struktúrájukkal olyan virtuális tanulási környezetet tudtak teremteni, amellyel komplex tanulási rendszerré váltak. Természetesen az okok között megtalálhatjuk a technológia rohamos fejlődését, amely összefüggésben áll a Z-generáció megnövekedett elvárásaival is.

Kutatások alátámasztják, hogy bizonyos játékok fejlesztik a koordinációs és logikai készségeket, valamint javítják a problémamegoldó képességet, amelyek erős alapot kepézhetnek a későbbi informatikai tanulmányokhoz. A programozás alapjai például ma már játékokkal is elsajátítható. Erre kiváló példa a Programozd a jövőd! Digitális Élményközpontjai Győrben, Budapesten és Debrecenben, ahol a fiatalok nem csak játszanak, de igazi fejlesztők segítségével betekintést nyerhetnek a programozásba is, miközben térlátásuk, mérnöki gondolkodásuk és kreativitásuk is fejlődik.

Játékban a jövő/d (x)
MobilITy-Győr Digitális Élményközpont - foglalkozás

A videójátékokról összességében elmondható, hogy fejlesztik a logikát, a stratégiai tervezőképességet, az ügyességet, a motoros képességeket, a szem- végtag koordinációt, gondolkodásra és gyors reakciókra késztetnek, sikerélményt adnak, nem mellesleg pedig segítik a csapatban való munkavégzést és a nyelvtanulást is. Ezek a szerzett tapasztalatok mind segítik a gyerekeket a későbbiekben, annak pedig, aki már gyerek vagy diák korban az informatika felé fordulna, számos oktatójáték áll rendelkezésére. Az Alice például 3D környezetben tanítja meg programozni a gyerekeket, a Khan Academy ingyenes, oktatóvideói a programozás mellett matematikai készségeket is fejlesztenek, valamint felkeltik a nézők figyelmét a tudomány iránti, a kifejezetten tinédzsereknek megalkotott Codecademy pedig Python, Ruby, PHP, HTML és JavaScript nyelven is képes megtanítani a programozás alapjait.

Az informatikai irányú továbbtanulással kapcsolatos további információkért látogass el a programozdajovod.hu oldalra!

Játékban a jövő/d (x)

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló