Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Jóváhagyták a felvásárlást, a Microsofté lett a Bethesda

Jóváhagyták a felvásárlást, a Microsofté lett a Bethesda

Pont került a 2,3 billió forintos ügylet végére.

2021.03.09. 22:28 | Dino | kategória: Üzleti

Tavaly szeptemberben robbant a hír, hogy a Microsoft felvásárolja a ZeniMax Media csoportot, benne a Bethesda Softworks szoftverkiadóval, valamint olyan fejlesztőkkel, mint az id Software (akiket leginkább a DOOM és Quake szériák tettek világhírűvé), az Arkane Studios (Dishonored, Prey), a MachineGames (az új Wolfenstein játékok), a Tango Gameworks (The Evil Within), az Alpha Dog (Wraithborne), a Roundhouse Studios (korábban Human Head Studios, a Rune játékok fejlesztői), a ZeniMax Online Studios (The Elder Scrolls Online) és persze a Bethesda Game Studios (The Elder Scrolls és Fallout játékok).

A felvásárlás során hatalmas összeget adtak a cégcsoportért, nem kevesebb mint 7,5 milliárd dollárt, ami kb. 2,3 billió forintot jelent. Az európai és amerikai hatóságok mostanra hagyták jóvá az ügyletet, így pont került az ügy végére, és mostantól már ténylegesen is a Microsofté a ZeniMax Media.

Az amerikai szoftveróriás a hírek szerint első lépésként még ezen a héten újabb Bethesda játékokkal bővíti az Xbox Game Pass kínálatát, de azt egyelőre nem tudni, pontosan mely címek kerülnek be az előfizetéses szolgáltatás választékába. Emellett az is kiderült, hogy néhány új Bethesda játék PC- és Xbox-exkluzívként fog megjelenni - de persze ezekről sincs még konkrét információ. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Fotó: Xbox Wire

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló