Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Első nagyobb frissítését kapta a PS5 firmware-e

Első nagyobb frissítését kapta a PS5 firmware-e

Ezzel elérhetővé vált a külső tárhelyek használata, de több közösségi funkció is érkezett.

2021.04.15. 15:03 | GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony úgy harangozta be a minap érkezett új frissítést a tavaly novemberben megjelent PlayStation 5 firmware-éhez, mint az első nagyobb bővítőcsomagot. Ez nem véletlen, ugyanis ha nem is mennyiség, de fontosság szempontjából valóban meghatározó lehet sokak számára a frissítés telepítése.

Első nagyobb frissítését kapta a PS5 firmware-e

Ezt követően ugyanis elérhetővé válik a külső SSD-k vagy HDD-k használatának lehetősége. Vagyis mostantól a PS5-ös játékainkat egy külső tárhelyre is átmásolhatjuk, amivel sok helyet takaríthatunk meg az egyébként fénysebes belső SSD-n. A fejlesztők elmondása szerint egy játék külső tárhelyre másolása, majd onnan később a visszamásolás és indítás sokkal gyorsabb folyamat, mint az adott játékot letörölni, majd később újra letölteni és telepíteni. Azt ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy a játékok a külső tárhelyről nem indíthatók el, illetve nem is lehet őket a PlayStation Store-ból egyenesen a külső tárhelyre letölteni.

Első nagyobb frissítését kapta a PS5 firmware-e

A frissítéssel új közösségi funkciók is érkeztek. Mostantól már a konzolgenerációk között is működik a Share Play funkció. Vagyis a PS5-ös felhasználók megoszthatják játékuk képét PS4-et használó barátaikkal, de akár meg is hívhatják őket, hogy kipróbálják az adott játékot. A játékosok mostantól láthatják, ha barátaik épp olyan játékkal játszanak, amihez ők is tudnának csatlakozni és e szándékukat egy kattintással jelezhetik is az illetőnek.

Első nagyobb frissítését kapta a PS5 firmware-e

A fentieken túl frissült a játékok adatlapja, amely így gyorsabb és egyszerűbb hozzáférést nyújt a fontos tartalmakhoz. A játékon belüli chatet le is lehet kapcsolni, a játékosok hangerejét lehet szabályozni. A játékok frissítéseit mostantól készenléti állapotban is előre letölti a konzol, ha ezt a fejlesztők is engedélyezik. A játéktárban már lehet keresni és elemeket elrejteni is. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló