Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Közel 8 millió PlayStation 5 talált eddig gazdára

Közel 8 millió PlayStation 5 talált eddig gazdára

A PS5 továbbra is jobb eladásokat produkál, mint annak idején a PS4.

2021.04.28. 13:24 | GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony legutóbbi pénzügyi jelentéséből kiderült, mekkora sikert is aratott a tavaly novemberben megjelent PlayStation 5. Röviden: nagyot. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a Sony játékkonzoljainak történelmében a legerősebb nyitányt produkálta – dacára a folyamatos készlethiánynak –, de a jelek szerint az igény továbbra is töretlen.

A Sony jelentése szerint 2020-ban összesen 4,5 millió darab talált gazdára a konzolból, ehhez pedig 2021. március 31-ig tovább 3,3 millió darab társult. Így jelenleg 7,8 millió eladott PlayStation 5-ről lehet beszélni, amivel az új konzol lenyomta a PlayStation 4-et, amely nem tudott ilyen eladásokat produkálni 2013-14-ben.

A jelentés szerint a PlayStation Plus előfizetések is új erőre kaptak, jelenleg 47,6 millió aktív feliratkozó van az online szolgáltatásra, ami további 14,7%-os növekedést jelent. A Sony Game & Network Services Division a legutóbbi pénzügyi évben 25 milliárd dolláros nyereségre tett szert, amelynek nagyjából 20%-át tették ki a hardvereladások (azon belül is elsősorban a PlayStation 5 értékesítése).

A digitális tartalmak (mint a mikrotranzakciós vásárlások) 21%-ot, a DLC-k pedig 34%-ot. A játékok lemezes, dobozos kiadásai azonban csupán 5%-ot, míg a PlayStaiton konzolokhoz kapható kiegészítő felszerelések és perifériák 6%-ot. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló