25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Pontos megjelenési dátumot kapott a Night Book interaktív horrorfilm

Két hét múlva érkezik az újabb FMV-játék.

Írta: Dino

Reneszánszát éli az egykor a CD-ROM adathordozó megjelenésével virágkorát élő FMV-játékok piaca. A Wales Interactive is sorra dobja piacra az interaktív filmeket, mint amilyen a Late Shift vagy a The Complex volt tőlük. A legközelebbi ilyen megjelenés tőlük az utóbbi producereitől érkezik.

A Night Book egy okkult horror témájú játék lesz, amelynek főszereplője Loralyn, egy tolmács, aki mellesleg gyermekét várja, és miközben férje távol van otthonától, furcsán viselkedő édesapjával osztja meg a lakást. Az ő szerepébe helyezkedve kell döntéseket hoznunk, amelyeknek megfelelően alakul majd a történet, amely többféle befejezéssel zárulhat.

A sztori szerint Loralynt egy olyan munkával találják meg, amelyben egy kevesek által beszélt nyelven íródott könyvet olvastatnak fel vele - csakhogy ezzel gyakorlatilag démonokat idéz meg saját lakásában.

Igaznak bizonyult az egy hónappal ezelőtt megjelent demo alapján készült előzetesben leírt feltételezésem, miszerint a formátum a Covid-19-nek köszönhető: a legfrissebb sajtóanyagban már kifejtik, hogy a járvány miatti korlátozásokhoz igazították a forgatásokat. Így minden színész saját otthonában szerelte fel a kamerákat, valamint helyezte el a szükséges kellékeket, díszletelemeket, a forgatás pedig Zoomon keresztül zajlott. Néha egyszerre három országból is bekapcsoltak színészeket a felvételekhez.

A főszerepet Julie Drey francia színésznő kapta, akit láthattunk például a Hugh Laurie nevével fémjelzett Avenue 5 tévésorozatban, de ő volt például a Cyberpunk 2077 francia változatában a női V szinkronhangja is. Rajta kívül láthatjuk még például Colin Salmont is, aki a Resident Evil filmekben One-t alakította.

Cikkajánló
Night Book próbakör

Night Book próbakör

Kipróbáltuk az újabb FMV-játék demóját.

A Night Book megjelenését a harmadik negyedévre ígérték, és ez teljesülni is fog: egész pontosan július 27-étől lesz kapható a játék, PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re, Nintendo Switchre, valamint iOS eszközökre.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!