25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

E hónapban jön a The Vale: Shadow of the Crown

Az akció-kalandjáték bizonyosan nem a grafikájával fog hódítani.

Írta: GeryG

Könnyen lehet, hogy az év legegyedibb videojátéka premierjének lehetünk szemtanúi e hónapban. Az indie Falling Squirrel stúdióban készülő The Vale: Shadow of the Crown egy akció-kalandjáték lesz, de meglehetősen különbözni fog bármitől, amit eddig a műfajban mások készítettek.

A játékot ugyanis úgy állítják össze, hogy az a vakok és gyengénlátók számára is éppoly élvezetes legyen. Ennek megfelelően a látványos grafikát jól felismerhető és elkülöníthető hangmintákra cserélik. A munkában olyan, videojátékos körökben már sokat bizonyított szinkronszínészek is részt vesznek, mint Karen Knox, Samer Salem vagy Steve Cumyn. A játékban olyan technológiákat is felhasználnak, amelyek a vakok számára rengeteg plusz információt adhatnak. Ilyen a binaurális audio vagy a haptikus kontrollerrezgések.

A történet egy fantasy birodalomban játszódik, a főhős pedig a király kisebbik fia lesz, aki születésétől fogva vak. Így csak a hangok és más információforrások alapján tud tájékozódni. Az események a bátyánk megkoronázásával kezdődnek, kalandunk során felfedezhetjük a birodalmat és még csatázhatunk is – mindezt abszolút a hallásunkra és tapintásunkra alapozva.

A The Vale: Shadow of the Crown augusztus 19-én fog megjelenni PC-re és Xbox One-ra. Ha valaki kíváncsi, hogy mindez hogyan működik, az már most letöltheti a játék demóját a Steamről.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!