25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

Max: mindenből a maximum

Írta: Dino

Arra a kérdésre, hogy szerepelt-e már magyar filmben John Cusack, egy ideje igen a válasz: hiszen az ő főszereplésével készült Max (hazai bemutató: szeptember 25.) magyar-kanadai-francia koprodukció volt, és hazai művészek, szakemberek alaposan ki is vették a részüket a munkából. A nemzetközi produkció 24 helyszínen filmezett, mindegyik Budapesten és környékén található. A 42 színészből 17-en voltak magyarok (egyebek között Kulka János, Hernádi Judit és Stohl András), valamint 5 magyar bábszínész is közreműködött. Az 54 forgatással töltött nap alatt a 180 főnyi stáb 8.100 porció ebédet fogyasztott el, és 120.000 méter nyersenyagot használt – ebből körülbelül 3000 méter került bele a végleges változatba.
Az amerikai, angol, kanadai és magyar színészekből, holland rendezőből, magyar operatőrből, magyar és amerikai technikusokból verbuválódott csapat közös munkájának eredménye pedig egy nemzetközileg elismert, az egész világon nagy érdeklődéssel fogadott film lett.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!