Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A FIFA saját videojátékot készít?!

A FIFA saját videojátékot készít?!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség már előrehaladott tárgyalásokat folytat a videojáték-ipar több szereplőjével is.

2022.05.12. 15:00 | GeryG | kategória: Játék

A minap mi is beszámoltunk róla, hogy az EA Sports három évtized után jövőre búcsút int a FIFA brandnek és a továbbiakban népszerű focis játékát már EA Sports FC címen fogja elkészíteni. Az ok az, hogy a kiadó nem tudott megállapodni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel az idén lejáró licencszerződés meghosszabbításáról, mivel a szövetség az eddigi ár kétszeresét kérte és cserébe kevesebb szolgáltatást kínált.

Nem lesz tehát FIFA 24 az EA Sportstól, de a legfrissebb hírek szerint ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lesz FIFA 24 egyáltalán. Persze a cím ez esetben teljesen kérdéses, ugyanis kiderült, hogy a FIFA saját focis videojátékot szeretne. Erről Gianni Infantino, a szövetség elnöke beszélt, aki elmondta, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a videojáték-ipar több szereplőjével is.

Hogy pontosan kikkel állnak kapcsolatban, azt nem lehet tudni, de azt igen, hogy a cél egy vadonatúj meghatározó focis játék elkészítése lesz 2024-re. Infantino úgy fogalmazott, „biztosíthatom, hogy az egyetlen autentikus, igazi játék, ami a FIFA nevet viseli, lesz a legjobb, amit a játékosok és a focirajongók kaphatnak. A FIFA az egyetlen globális, eredeti cím.”

Mindez arra utal, hogy az évtizedek óta megszokott rend, miszerint a FIFA és a PES uralják a focis játékok műfaját, végérvényesen megváltozik. Ennek egyik első része volt, hogy a Konami elbúcsúzott a PES sorozattól és ingyenes live service formába ültette át eFootball címen a tudását. Más kérdés, hogy egyelőre gigantikus fiaskónak tűnik az egész játék, elég csak megnézni a steames értékeléseit...

A FIFA cím tehát nem biztos, hogy végleg eltűnik a piacról, de az igen, hogy a jövőben nem az EA Sports által készített játék fogja viselni ezt a címet. Ez szintén egy komoly változás lehet. Az EA Sports FC kapcsán egyébként egyre több futballklub jelentette már be, hogy „benne vannak a klubban”. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló