Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Callisto Protocol

Játékmenet-bemutatót kapott a The Callisto Protocol

Év végén érkezik a sci-fi túlélőhorror-játék.

2022.06.03. 09:25 | Dino | kategória: Játék

A State of Play bemutató során láthattuk a 2020-ban bejelentett The Callisto Protocol első gameplay-trailerét, amely alapján le se tagadhatják a fejlesztők, hogy korábban a Dead Space-en dolgoztak.

A sztori 2320-ban játszódik, a Jupiter "halott holdján", a Callistón. Főhősünk Jacob Lee, a Black Iron börtön rabja, akinek menekülnie kell, miután a holdon egy rejtélyes járvány tör ki, az őröket és rabtársait szörnyetegekké változtatva. Miközben pedig a túlélésért küzdünk, szép lassan kiderülnek a United Jupiter Company sötét titkai is.

Mint a Striking Distance vezetője, Glen Schofield kifejtette a játék kapcsán, aprólékosan építik fel benne az ijesztgetést, kezdve az atmoszféra és a feszültség megteremtésével, a brutalitás megfelelő adagolásával, miközben egyaránt éreztetik velünk a gyámoltalanságot és az emberiességet. Nem várnak majd minden sarkon jump scare pillanatok, néha hagynak megnyugodni is, néha pedig egymás után 2-3-at is kapunk a nyakunkba belőlük.

A brutalitást leginkább a stratégiai harcrendszer képviseli majd: sokszor kell majd a félelmetes lényekkel közelharcot vívnunk. Emellett természetesen pisztolyunknak is nagy hasznát vesszük majd, de akár egy közeli ventilátor propellerébe is belelökhetjük ellenfelünket.

PlayStation 5-ön ehhez a 3D Audio képességeket kihasználják, a biophage lények üvöltését például az akusztikus ray tracing és a diffrakció segítségével verik majd vissza ijesztően a hosszú folyosók, de a börtön elromlott berendezéseinek rémisztő hangját is mindenütt hallhatjuk majd a háttérben. Nagy szerepet kap a DualSense kontroller haptikus visszajelzési funkciója is, ezzel még mélyebben beleélhetjük magunkat a játékba.

A The Callisto Protocol 2022. december 2-ától borzolja majd a kedélyeket, PC-n, PlayStation 4-en és 5-ön, Xbox One-on, valamint Xbox Series X/S-en. ■

előző
következő
Játékmenet-bemutatót kapott a The Callisto Protocol
Játékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto ProtocolJátékmenet-bemutatót kapott a The Callisto Protocol

Kulcsszavak: State of Play

The Callisto Protocol
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Callisto Protocol

hozzászólások (1)

Graveworm
Graveworm 2022.06.06. 11:44
Hát ennél jobban gamet még sosem vártam, na jó talán az Aliens: Colonial Marinest de arról nem akarok beszélni :D
ajánlott olvasnivaló