Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Dead Space Remake

A Frostbite hajtja a Dead Space remake-jét

A fejlesztők a legtapasztaltabb rajongókból állítottak össze egy tanácsot, minden ötletüket velük tárgyalják meg.

2022.10.01. 08:38 | GeryG | kategória: Játékhírek

A 2008-as Dead Space máig sokak szemében a valaha volt egyik legjobb sci-fi horror akció-kalandjáték. Nem csoda, hogy az EA és az EA Motive kiemelt projektként kezelni a nemrégiben bejelentett Dead Space Remake-et, amelynek fejlesztéséről most új blog-sorozatot indítottak.

Ennek első felvonásában arról olvashatunk, hogy a stúdió a legnagyobb tisztelettel tekint az eredeti játékra és az elsődleges céljuk, hogy ahhoz méltó, az eredeti hangulatot és élményt visszaadó remake-et készítsenek. Hogy ezt biztosítsák, összehívtak egy tanácsot, amelyben az eredeti játék legtapasztaltabb hardcore rajongói kaptak helyet. Minden ötletüket velük tárgyalják ki.

Ugyanakkor azon túl, hogy hűek akarnak maradni az eredetihez, újítani is szeretnének. Ehhez figyelembe veszik a játék körül az évek során kiépült univerzumot, a két folytatást és a képregényeket, filmeket is. Ezek mind kibővítették a játék világát, az új információkat pedig be is építik a remake-be.

A játék alatt – EA-projektről lévén szó, nem meglepő módon – a Frostbite motor dolgozik majd. Ez azt jelenti, hogy minden modellt, minden animációt, minden textúrát és effektet, illetve az MI minden viselkedésformáját az új motorra teljesen az alapoktól készítenek el újra. Érdekesség, hogy az egész játék úgy épül fel, hogy ha nem halunk meg egyszer sem, akkor a legelső képkockától a legutolsóig egyetlen töltőképernyővel vagy kameravágással sem fogunk találkozni.

Cikkajánló
Befutott a Dead Space Remake első előzetese!
Nézd meg, milyen lesz a horrorklasszikus Frostbite-motoron!
» Olvasd el!

A Dead Space Remake PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re készül, és ha nem halasztják el a megjelenést, akkor 2023. január 27-én térhetünk majd vissza az USG Ishimura fedélzetére. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Dead Space Remake
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dead Space Remake

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló