25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hibajavítások sora várható a Saints Row-hoz

A fejlesztők addig nem foglalkoznak bővítésekkel, amíg van min javítani az alapjátékban.

Írta: GeryG

A nyár végén megjelent Saints Row remek példája volt annak, hogy könnyedén el lehet baltázni egy egyébként népszerű franchise rebootját. Mert az új játék azon túl, hogy próbálta teljesen új alapokra helyezni a sztorit, leginkább az unalmas küldetéseiről, a sivár világáról és főleg a rengeteg bent felejtett hibával vált ismertté. A fejlesztők a Volition stúdiónál tisztában vannak vele, hogy nem ez volt a legjobb premier, amit a videojátékos társadalom megért, de azzal is, hogy nincs még minden veszve. Mert az alapok nem voltak rosszak, csak épp nem sikerült rá minőségi játékot felhúzni.

Sok stúdió (vélhetően erős kiadói nyomásra) ilyenkor már bőszen gyártani szokta a DLC-ket és egyéb pénzzé tehető tartalmakat, hogy még kifacsarjanak a rajongókból néhány dollárt. Ám a Volition most másképpen gondolkozik, amiről a játék hivatalos oldalán be is számoltak.

Itt arról írnak, hogy bár szívük szerint ők is a következő időszak bővítési terveiről és hasonlókról beszélnének, de úgy érzik, ennek nem jött még el az ideje. Előbb ugyanis szeretnék azt felvázolni, miként tervezik gatyába rázni a Saints Row-t, hogy az olyan legyen, amit a játékosok megérdemelnek.

A játék első nagy frissítése a következő hónapban várható és már ez is temérdek hibajavítást hoz majd magával. Kétszáznál is több hibát fognak orvosolni benne, stabilabbá teszik a játékot, kiváltképp a kooperatív módot. Emellett finomítani is fog a játékélményen, amihez a rajongók visszajelzéseit veszik alapul: javítanak a járművek irányításán, kevésbé önismétlővé teszik a különféle tevékenységeket, a kihívásokat pedig értékesebbé.

Cikkajánló
Saints Row teszt - Valóban szentségtörés történt?

Saints Row teszt - Valóban szentségtörés történt?

A Volition Games újítani próbált, a rajongók ízekre szedték érte – de tényleg ekkora katasztrófa lett a szentek új kalandja?

Ez csak az első ilyen frissítés, de a jövőben további hasonlók is várhatók. Ha pedig a készítők úgy érzik, hogy végre olyan szintre került a játék, ami már elfogadható, újra szóba kerülhetnek a tartalmi bővítések is.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Saints Row

Platform:

Fejlesztő: Deep Silver Volition

Kiadó: Deep Silver

Forgalmazó: magnew

Megjelenés: 2022. augusztus 23.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!