25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Május végén talán tényleg megjelenik a System Shock remake-je

Hosszú évek kálváriája érhet ezzel véget.

Írta: GeryG

Egy olyan fejlesztésnél, ahol a bejelentés után szinte minden évben azt lehetett hallani, hogy majd idén megjelenik, aztán sosem, egy idő után elveszíti a hitét a rajongó. Talán itt még nem tart a Nightdive Studiosnál legalább 2016 óta készülő System Shock Remake, de tény, hogy nagyon régóta váratja már a rajongókat.

A legújabb hírek szerint ez a várakozás néhány hónapon belül véget ér, ugyanis pontos premierdátumot kapott a remake. Ilyen eddig nem nagyon volt, így ez most lehet, hogy tényleg összejön a készítőknek.

A System Shock eredetileg 1994-ben, vagyis közel három évtizeddel ezelőtt jelent meg és mára a legnagyobb kultjátékok táborába sorolják. Több későbbi sikerjáték is ebből és folytatásából merített ötletet. Nem csoda, hogy milliók várják világszerte, hogy megújult formában újra átélhessék az akkori kalandokat.

Az eredeti játék egy űrállomáson játszódott, amelyet egy mesterséges intelligencia irányított. Ezt kellett feltörnie egy hackernek, cserébe katonai szintű implantátumokat kapott. Csakhogy, mire felébred a műtét utáni kómából, az egész állomást halálos csapdává változtatta az MI.

Hogy az új System Shock mennyire fogja követni ugyanezt a sztorit, az egyelőre erősen kérdéses, hiszen azt a készítők is elárulták korábban, hogy nem egy egyszerű felújítást szeretnének, sokkal inkább egy rebootot. Nehéz megtippelni, hogy ez lehet-e a sikerhez vezető út vagy zsákutca. Május 30. után ki fog derülni, ugyanis jelen állás szerint ekkor jelenhet meg a játék PC-re. A konzolos változatok valamikor később várhatók.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

System Shock (2022)

Platform:

Fejlesztő: Nightdive Studios

Kiadó: Prime Matter

Megjelenés:
2023. május 30. PC
2023. PS4, PS5, X1, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!