25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hegyvidéki városépítés vár a Laysara: Summit Kingdomban

Ilyen városépítő játék még nem sok készült eddig.

Írta: GeryG

Városmenedzser és városépítő játékból mostanában akad néhány a piacon, más kérdés, hogy ezek eddig mennyire váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A mindössze három főből álló Quite OK Games stúdiója úgy látja, hogy bőven akad még learatni való babér ebben a műfajban is, de azzal is tisztában vannak, hogy a sikerhez valami egyedit kell villantaniuk. Ki is találtak valamit.

Játékuk, a Laysara: Summit Kingdom lényegében tényleg „csak” egy újabb városépítő játék lesz, ami viszont egyértelműen megkülönbözteti a többitől, az a terep. Itt ugyanis szigorúan csak hegyek oldalába, fennsíkokra és teraszokra lehet majd építkezni. Ehhez van némi sztori is, miszerint népünket az alacsonyabban fekvő területekről elüldözték (hogy ezt árvíz, ellenség, a besenyők vagy a koponyányi monyók tette, az nem derült ki), ezért a hegyekben kerestek új otthont.

A kampány és a sandbox módokban is több várost vagy épp falut kell majd felhúznunk, mindegyiket egy újabb hegycsúcsra. A hegyek teljesen különbözni fognak egymástól, ez pedig mindig új kihívásokat és megoldandó feladatokat jelent majd. Egyik településünk felépítése után azzal, hogy egy újabba kezdünk, még nem ér véget az előző története. A különböző falvak ugyanis kereskedelmi láncot alkothatnak és elláthatják egymást a szükséges javakkal.

A hegyekben mindig más körülmények várnak: az egyiken sok dús legelőn gazdálkodhatunk, a másikon viszont a bányászaté a főszerep. Emellett a hegyek közt mindig számolnunk kell egy-egy lavinával, amit megakadályozni nem lehet, de felkészülhetünk rá, sőt, akár valamennyire kordában is tarthatjuk.

A Laysara: Summit Kingdom kifejezetten ígéretes projektnek tűnik. A játék első körben early accessben fog megjelenni valamikor 2024 elején. Viszont a Steamen már most is elérhető egy demóváltozat belőle.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Laysara: Summit Kingdom
  • Laysara: Summit Kingdom
  • Laysara: Summit Kingdom
  • Laysara: Summit Kingdom
  • Laysara: Summit Kingdom
  • Laysara: Summit Kingdom
  • Laysara: Summit Kingdom
  • Laysara: Summit Kingdom
  • Laysara: Summit Kingdom
  • Laysara: Summit Kingdom
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!