25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Közel kétszáz fős leépítés az Amazon Gamesnél

180 munkatárstól válik meg átszervezés miatt a stúdió.

Írta: GeryG

Közel kétszáz fős leépítés az Amazon Gamesnél

Az Amazon Games, amelynek a New World MMORPG-t köszönhetjük, és amely jelenleg egy új The Lord of the Rings MMO fejlesztésén dolgozik, bizonyosan jó üzleti háttérrel rendelkezik. Hiszen mégiscsak az Amazon egyik üzletágáról van szó. Ugyanakkor a jelek szerint az egész videojátékipart mostanában sújtó leépítési hullám őket is elérte.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis az Amazon Games nem kevesebb, mint 180 főtől válik meg. Ezt a stúdió elnöke, Christoph Hartmann jelentette be egy belsős levél formájában. Leveléből kiderül, hogy az elbocsátás lényegében két csatorna, a Crown Channel és a Game Growth csapatát érinti, mivel mindkét csatornát megszüntetik. Emellett újragondolják a Prime Gaming eddigi működését is.

A stúdió jelenleg is több projekten dolgozik. Hartmann elmondása szerint tudják, hogy a játékosok minden hónapban több ingyenes játékra vágynak, így erre kívánnak a jövőben koncentrálni. A nem túl távoli jövőben olyan játékok jelenhetnek meg, mint az NCSofttal közös Throne and Liberty, illetve a Blue Protocol.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!