25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Megjelent, de nem váltotta meg a világot a Hawked

Újabb extraction shooter érkezett, amely sokkal könnyedebb a műfaj legtöbb képviselőjénél.

Írta: GeryG

Egykor volt a második világháború, majd leváltotta a modern hadviselés. Ezt követék a zombik, akiket a battle royale söpört le a színpadról. A trónt az utóbbi években két műfaj is követeli magának: a dedukciós játékok, mint az Among Us és az extraction shooterek, mint az Escape from Tarkov, a Hunt: Showdown, a The Cycle: Frontier vagy épp a Marauders.

Utóbbi műfajt képviseli a napokban megjelent Hawked is, amely a MY.GAMES stúdiójában született meg. A műfaj más képviselőivel szemben ez kevésbé veszi komolyan magát, inkább szeretne egy kalandfilmhez hasonlítani. A játékosok távoli szigetekre utaznak, hogy háromfős csapatokba verődve régi ereklyékért induljanak harcba. A szokásos PvPvE felállásnak köszönhetően a pályákon lévő MI-egységekkel és a többi csapattal is meg kell küzdeniük a győzelemért.

A játékmenetet Indiana Jonest vagy Perzsia hercegét idéző halálcsapdák és furfangos fejtörők tarkítják, a grafika pedig könnyed, kissé meseszerű hatást kelt. A fejlesztők nem szeretnék, ha bárki csalódottan vagy üres kézzel távozna egy-egy összecsapásból, ezért a nagy ereklyék mellett kisebb kincseket, ékszereket és egyebeket is ki lehet menekíteni.

A Hawkednek elméletileg mindene adott, hogy sikeres extraction shooter legyen, ám a fogadtatása nem volt kimondottan pozitív. Ez főleg a Steamen látszik, ahol közel kétezer szavazat alapján csupán 52%-os tetszési indexet tud felmutatni. És mivel nem egy early access alkotásról van szó, egyelőre nehéz elképzelni, hogy ez a közeljövőben érdemben javulna.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Hawked
  • Hawked
  • Hawked
  • Hawked
  • Hawked
  • Hawked

Hawked

Platform:

Fejlesztő: MY.GAMES

Kiadó: MY.GAMES

Megjelenés: 2024. február 15.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!