25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Trailerben kapott dátumot a Chornobyl Liquidators

Bújj a katasztrófa elhárításán dolgozók bőrébe idén nyáron!

Írta: GeryG

Néhány nappal ezelőtt volt a csernobili katasztrófa 38. évfordulója. Rengeteg játékot megihletett az esemény, közülük is kétségtelenül a S.T.A.L.K.E.R. játékok a legismertebbek. De most készül egy olyan alkotás is, amely merőben eltér az eddig megszokott sémától.

A Chornobyl Liquidatorsban ugyanis nem a sugárzástól mutálódott lényekkel fogunk harcolni, nem kell belopakodnunk az évtizedek óta lezárt zónába, ahogy titokzatos erők és anomáliák sem várnak ránk. Ennél valamivel földhözragadtabb lesz a sztori: nekünk kell elpucolni a romokat a katasztrófa után!

A lengyel Live Motion Games csapata olyan játékon dolgozik, amely a látványos akció és fikció helyett a valóságra koncentrál és azt igyekszik megmutatni, milyen lehetetlen küzdelem folyt, hogy a felrobbant reaktor környékét megtisztítsák. A játékosok a korszakban valóban rendelkezésre állt (szovjet) eszközöket és technológiákat használhatják.

A fejlesztők szimulációt túlélő elemekkel is megfűszerezik, így folyamatosan figyelnünk kell karakterünk szellemi épségére is, amit az extrém stresszhelyzet roncsol folyamatosan. Ha nem vigyázunk, emberünket akár még szívrohamot is kaphat. Emellett a készítők izgalmas sztorit is írtak a játékhoz, amelyben rengeteg morálisan nehéz döntési helyzetet kell majd megoldanunk.

A Chornobyl Liquidators a tervek alapján egy különleges játék lehet. Hogy beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, azt most még csak találgatni tudjuk. A premierre a fenti előzetes alapján június 6-án kerül majd sor, akkor választ kapunk erre a kérdésre. A játék kizárólag PC-re készül.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Chornobyl Liquidators
  • Chornobyl Liquidators
  • Chornobyl Liquidators
  • Chornobyl Liquidators
  • Chornobyl Liquidators
  • Chornobyl Liquidators
  • Chornobyl Liquidators
  • Chornobyl Liquidators
  • Chornobyl Liquidators

Chornobyl Liquidators

Platform:

Fejlesztő: Live Motion Games

Kiadó: Frozen Way

Megjelenés: 2024. június 6.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!