25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Napokon belül itt a Cities: Skylines II Economy 2.0 csomagja

Teljesen átalakítják a játék gazdasági rendszerét, a konzolos kiadást továbbra is őszre tervezik.

Írta: GeryG

A Cities: Skylines II premierje finoman szólva sem volt egy diadalmenet. A játék úgy jelent meg tavaly ősszel PC-re, hogy gyakorlatilag nem volt kész, főleg az optimalizáció terén akadtak még nagyon súlyos hiányosságai. A fejlesztő Colossal Order azóta is igyekszik kiköszörülni a csorbát, de nem csak a hibajavításokra és a finomhangolásra fordít energiákat, hanem a játékmenet jelentősebb módosításaira is.

Ennek eredményeként alig néhány nap múlva megérkezik az Economy 2.0 frissítés, amelyet még május végén jelentettek be. Ebben lényegében teljesen új alapokra helyezik a játék gazdasági rendszereit. Hogy ez pontosan miben ölt majd testet, azt két igen részletes fejlesztői naplóbejegyzésben vázolták fel a készítők. Az első felét itt, a második felét pedig itt olvashatjátok el.

Cikkajánló
Cities: Skylines II teszt – Nagyon nehéz indulás, de reményteljes jövő

Cities: Skylines II teszt – Nagyon nehéz indulás, de reményteljes jövő

Amikor már a fejlesztők is előre szólnak, hogy gond lesz, ott bizony gond lesz.

Az Economy 2.0 patchot eredetileg június 3-19. közöttre ígérték, ehhez képest néhány napos csúszással, csak június 24-én fog debütálni, vagyis jövő hétfőn. A hivatalos X-csatornán kértek elnézést a készítők a csúszásért, amit két dologgal magyaráztak. Egyfelől még az utolsó napokban is módosítottak itt-ott a csomagon a tesztek eredményei miatt. Másfelől Finnországban és Svédországban is nemzeti ünnep lesz a hétvégén, így csak hétfőn tudják élesíteni a frissítést.

A rajongók az X-csatornán egyébként a konzolos verzió felől is érdeklődtek. Erről a készítők konkrétumokat nem árultak el, de azt igen, hogy jelenleg is dolgoznak rajta és továbbra is októberben szeretnék kiadni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Cities: Skylines II

Platform:

Fejlesztő: Colossal Order

Kiadó: Paradox Interactive

Forgalmazó: magnew

Megjelenés:
2023. október 24. PC
n/a: PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!