25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Íme a legfontosabb információk az epoxigyantáról, amiket ismerned kell, ha egy kiváló kötőanyagot keresel éppen! (x)

Írta: hirdetés (x)

Amikor építkezünk, felújítunk vagy éppen kreatív vénánknak élve egyedi elképzeléseink életre keltésén munkálkodunk, akkor nagy valószínűséggel előbb vagy utóbb el fogunk jutni arra a pontra, hogy találnunk kell egy remek kötőanyagot.

Az egyik izgalmas alapanyag ilyenkor az epoxigyanta lehet. De mi is ez pontosan, és mikor bizonyul optimális választásnak? Cikkünkben ezekre a kérdésekre igyekszünk kielégítő válaszokat adni.

Sokoldalú anyag, aminek nem árt a víz sem!

Az ujhazbodrogi.hu építéskémiai termékei között megtalálható epoxigyanta egy nagyon jó kötőanyag, amit tudunk használni tömítőként, valamint ragasztóként is. Nagy keménység jellemzi, és kiváló ellenálló képessége van a vízzel szemben. Feltétlenül gondoljunk rá, ha fával dolgozunk, és nézzük is meg, milyen konkrét feladatok során fogjuk hasznosnak találni!

Íme a legfontosabb információk az epoxigyantáról, amiket ismerned kell, ha egy kiváló kötőanyagot keresel éppen! (x)

Sokféle helyzetben jól teljesít

Fapaneleket szeretnénk kialakítani? Padlóburkolás készül? Munkalapot alakítunk ki a konyhában? Az epoxigyantát mindegyik feladat során praktikusnak találjuk majd! Használhatjuk garázspadlóhoz, dekoráció elkészítéséhez, sőt, még ékszergyártásnál vagy asztalkészítéskor is segítséget jelent.

Milyen vonások teszik alkalmassá mindenre?

Magát az epoxit porként vagy folyadékként is be tudjuk szerezni. Jó tudni róla, hogy nem véletlenül használják ipari környezetben is, ugyanis kifejezetten erős kötést hoz létre. Emellett azonban valóban jól tudjuk hasznosítani saját DIY projektjeink során is akár, mivel alapvetően könnyen kezelhető, az erő pedig ilyenkor sem bizonyul hátrányos tulajdonságnak.

Az erő mellett az ellenálló képessége az, ami miatt érdemes felfigyelnünk rá. Nem okoz problémát neki a hőmérséklet-ingadozás, de a mechanikai hatások sem kezdik ki, s még a kémiai anyagokat is nagyon jól tűri.

Legyünk tisztában ugyanakkor azzal is, hogy viszonylag lassan szárad, akát tíz órára is szükség lesz, mire teljesen meg fog kötni. Ennek a folyamatnak a sebességét a külső hőmérséklet fokozásával meg tudjuk gyorsítani. Miután teljesen megszilárdult, bátran formázhatjuk, megmunkálhatjuk, akár a csiszolás vagy fúrás is jöhet, hiszen ezek sem ártanak neki.

Többféle fajtája van, válasszunk okosan!

Ezt pedig tegyük úgy, hogy figyelembe vesszük a gyártó és a forgalmazó javaslatait. Amennyiben repedéseket szeretnénk eltüntetni vele, avagy betonacélt fogunk ragasztani, nem feltétlenül ugyanaz a változat lesz számunkra ideális, mint más feladatoknál.

Említettük a víznek való ellenállást, de vegyük figyelembe, hogy a maximális ellenálló képesség kialakítása profi munkát és hozzáértést is igényelni fog tőlünk, ezért ennek szellemében vessük csak bele magunkat a feladatba. Bármilyen bizonytalanság esetén az a legjobb, ha utánajárunk a dolognak, és nem vagyunk restek szakmai tanácsot is kérni, hogy végül valóban elégedettek lehessünk a végeredménnyel.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!