25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

22 év késés után megjelent a Kien

A játékot még 2002-ben kezdték fejleszteni, most érkezett meg – Game Boy Advance-re.

Írta: GeryG

22 év késés után megjelent a Kien

Alighanem rekordnak lehetünk most szemtanúi, habár ilyen rekordot valószínűleg csak kevesen szeretnének magukénak tudni. Megjelent az a videojáték, amely minden bizonnyal a leghosszabb fejlesztési időt tudja felmutatni. A Kient ugyanis még 2002-ben, vagyis huszonkét évvel ezelőtt kezdték fejleszteni, de csak ezekben a napokban jelent meg.

A projekten néhány fiatal egyetemista kezdett dolgozni. Közülük mára mindössze egyetlen ember, Fabio Belsanti maradt elég kitartó, aki megküzdött financiális gondokkal, elvégezte az egyetemet és ha nehezen és lassan is, de végül csak befejezte a játékot.

A Kien egy rendíthetetlen harcosról és egy papnőről szól, őket irányíthatják a játékosok. Ők indulnak kalandra, hogy egy rakás szörnyet és más ellenséget legyőzve megmentsék Malkut világát. Mindezt oldalnézetes platformerként élhetjük át.

És hogy a Kien mely platformra készült huszonkét éven keresztül? Game Boy Advance-re, így most kazettás formában erre is jelent meg. Ezzel tizenöt évvel azután, hogy a konzol hivatalosan is nyugdíjba vonult, ismét megjelent rá egy új játék.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!