25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Késik a konzolos Cities: Skylines II

Sok a kérdőjel, de egy biztos: idén ősszel nem jön a városépítő játék konzolokra!

Írta: GeryG

Már a PC-s változattal is komoly gondok voltak, amikor a Cities: Skylines II tavaly ősszel a boltokba került. Az igen sikeres előddel rendelkező városépítő stratégia gyakorlatilag félkész állapotban debütált, ami meglátszott szinte minden területen az optimalizációtól kezdve a tartalomig. Még a készítők is előre figyelmeztettek mindenkit, hogy készüljenek fel a legrosszabbra.

Azóta eltelt háromnegyed év, ami idő alatt sokat csiszoltak a játékon, ami lassan halad abba az irányba, amit eredetileg szánhattak neki a fejlesztők. Emellett pedig dolgoznak a konzolos kiadáson is, amelyet előzetesen idén októberre ígértek. Nos, a jelek szerint ezzel is komolyabb gondok vannak.

Cikkajánló
Cities: Skylines II teszt – Nagyon nehéz indulás, de reményteljes jövő

Cities: Skylines II teszt – Nagyon nehéz indulás, de reményteljes jövő

Amikor már a fejlesztők is előre szólnak, hogy gond lesz, ott bizony gond lesz.

A játék hivatalos fórumán közzétett bejelentésből kiderült ugyanis, hogy a konzolos verzió nem fog megjelenni az előre megadott időablakban. Ennek oka, hogy a fejlesztés nem a várt ütemben halad, mostanáig nem jutottak el odáig, hogy egy stabilan futó RC (release candidate) verzióval rendelkezzenek. A játék konzolon jelenleg olyan problémákkal küzd, amelyek jelentősen rontják a játékélményt. Így arra a döntésre jutottak, hogy elhalasztják a premiert. Azt viszont egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikorra.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Cities: Skylines II

Platform:

Fejlesztő: Colossal Order

Kiadó: Paradox Interactive

Forgalmazó: magnew

Megjelenés:
2023. október 24. PC
n/a: PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!