Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Cate Blanchett elődei

2005.02.03. 19:06 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Valószínűleg ma Wes Anderson a legjobb humorú rendező Hollywoodban. És úgy látszik, a sztárok vevők a vicceire. Anderson ugyan különös, furcsa kis filmeket rendez (neki köszönhetjük az Okostojás-t és a Tenenbaum, a háziátok-ot), a hírességek mégis sorba állnak nála, hogy szerepet kaphassanak új műveiben.
Az Édes vízi élet (Life Aquatic, hazai bemutató: március 24.) című filmben Bill Murray oldalán játszik Owen Wilson, Willem Dafoe, Anjelica Huston, Cate Blanchett, Jeff Goldblum és Michael Gambon is. Ám a kivételes stáblistánál van valami sokkal különlegesebb: a névsor, melyen azok szerepelnek, akik szerettek volna részt venni az egy halbiológus kutatóhajójának kalandjait elbeszélő film készítésében.
A flúgos tudósokat leleplezni igyekvő angol újságírónő szerepét eredetileg Gwyneth Paltrow vállalta, de a forgatást végül le kellett mondania egy másik szerződéses kötelezettsége miatt. Ekkor Nicole Kidman jelentkezett, és Wes Anderson be is vette a csapatba. Csakhogy ismét közbeszólt a sors, Kidman egy korábbi filmje csúszott, és kénytelen volt otthagyni az Édes vízet. Ezután egy ideig még maga Julianne Moore is úgy tudta, hogy ő lesz Owen Wilson szerelme, végül mégis Cate Blanchett állt a kamerák elé.
A többiek talán egy következő filmben kapnak kárpótlást. ■

Forrás: IC PRess

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló