Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Tarantinónak új kedvence van

2005.03.31. 20:15 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Quentin Tarantino az évtized szimbóluma. Legalább is a múlt heti Empire Awards díjátadó ünnepségén az Icon of the Decade-díjat vehette át a London egyik legszebb műemlék-épületében, a Guildehallban szervezett ceremónián.
Tarantino köszönőbeszédében egyrészt azt mondta, hogy az angol közönség szerinte „nagyon klassz” (really cool), de előadása legnagyobb részében – meglepetésre – egy másik filmről beszélt. Méghozzá egy olyanról, amelyhez neki magának semmi köze. Méghozzá egy orosz filmről.
Az Éjszakai őrség (Nocsnoj dozor, hazai bemutató: 2005. nyár) nagyköltségvetésű, különleges fantasy-thriller, mely korunk Moszkvájában játszódik. A Twentieth Century Fox vezetőinek annyira megtetszett a film speciális látványvilága és stílusa, hogy nemcsak az Éjszakai őrség nemzetközi jogait vásárolták meg, hanem rögtön még két rész forgatására is szerződtek az alkotókkal. A történet szerint a jó és rossz birodalmának épp Moszkván halad át a határa, így a határ őrei is e városban bujkálnak.
- Elképesztően jó film! – lelkendezett Tarantino az összesereglett díjazottak, Matt Damon, Julie Delpy, Kate Winslet és a többi sztár előtt. – Ez a film lesz az év Gyűrűk urája. Imádom. Egyszerűen imádom! ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló