Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Cronenberg a befutó?

2005.05.19. 19:01 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál túljutott a félidején, sőt, lassan a végéhez közeledik. Már szinte minden versenyfilm a nézők elé került, és egyre több találgatás lát napvilágot azzal kapcsolatban, melyik alkotás nyeri majd az arany pálmát. Sokáig a nyitófilmet, Dominik Moll Lemming-jét tippelték befutónak, de amióta David Cronenberg alkotása, az Erőszakos múlt (History of Violence, hazai bemutató a jövő év elején) is műsorra került, a legtöbben rá voksolnak.
- Minek töprengjek azon, hogy ki nyeri a fesztivált? – csodálkozott a rendező, amikor a vetítést követő sajtótájékoztatón e témában érdeklődtek tőle a sajtó munkatársai. – Ha nem én nyerem, úgyis tévedésnek fogom tartani a döntést, ha meg én, akkor megalapozott, bölcs ítéletnek.
A film főszereplője, Viggo Mortensen azonban kevésbé visszafogott: nem győzte dicsérni rendezőjét. A film egyébként egy átlagos amerikai férfiról szól, akinek békés életét alaposan megzavarja néhány gengszter (Ed Harris és William Hurt kiváló alakításában), akik valaki másnak hiszik őt: és ezzel kezdődik el az egyre durvuló erőszak láncreakciója. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló