25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

A PS Plus előfizetés áremelkedés margójára

-T0ng- | 2016.08.30. 12:25 | kategória: Helyzetjelentő

Aki konzol tulajdonos egy nyűggel mindenképp meg kell birkóznia még akkor is, ha egyébként millió érvet tudna felhozni a konzolok mellett, ez pedig nem más, mint maga az előfizetés.

Bár természetesen lehet létezni konzolon előfizetés nélkül is, sok esetben a játékok teljes élményét jelenti, ha az embernek van előfizetése (lásd Destiny, The Division). Ezen felül persze a gyártók igyekeznek honorálni az előfizetőket: Az ember megannyi akciót kap évente (PS Plus és Live előfizetéssel egész jó áron lehet elcsípni egy-egy címet), valamint havonta két játékot is kap az ember, csak hogy ne érezze magát lehúzva.

A baj csak az, hogy amíg az Xbox One, és a régi konzolok esetében a gyártók képesek voltak olyan ingyenes játék felhozatalt adni, ami láttán az ember elégedetten csettintett a nyelvével, a PS4 esetében (a nagy indie címek támogatásának bejelentése óta) nem igazán látunk színvonalat. Persze lehet, hogy ez csak az én finnyásságom (hogy nem tetszik egy 2d-s pixellövölde, vagy egy Tabel Top Racing-nél én többet várok, mikor a Microsoft konzolján már megkapták ingyen az egyik első exkluzív címet, a Sunset Overdrive-ot), sőt rengeteg hardcore PS fan kikéri magának, hogy az ingyen címekért fizet elő, valljuk be fontos, hogy ár-érték arányban a szolgáltatás a helyén legyen.

Épp ezért hatalmas felhördülést váltott ki a konzoltulajok körében, mikor egy héttel ezelőtt bejelentették a PS Plus árának emelkedését. Az áremelés a következő hónaptól él, egyenlőre az Egyesült Államokban, de gyaníthatóan Európa sem fog kimaradni belőle.

Innentől fogva pedig él a kérdés, hogy ha nő az ár, továbbra is el lehet adni a PS Plus-t havi két indie játékkal, pár leárazással és a ténnyel, hogy online játszhatsz?

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.