Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

(hed) PE – zeneajánló

Gobiakos | 2010.11.01. 18:53 | kategória: Zene - bona | 5 hozzászólás

Rettentően bosszús vagyok. A Limp Bizkit újraalakulása és a beharangozott új lemez óta csak azon jár az agyam, hogy mikor vehetem már a kezembe a Gold Cobra CD-t és a külvilágot kizárva mikor hallgathatom meg elejétől a végéig. Erre tessék: ugyanaz van, mint régen is volt --> megy az ígérgetés, hogy ekkor meg akkor, de tényleges eredmény eddig alig van. Persze odavetették a rajongók elé a Why try-t, a Walking away-t és a Shark attack-be is belefülelhettünk, de azóta semmi.

Alapjáraton nem az a fajta ember vagyok, aki egyhamar kétségbe esik. Fogtam is magam és felelevenítettem egy olyan zenekar munkásságát, akiket a tavalyi év elején ismertem meg egy kedves barátném révén. Ők a (hed) PE. A legelső nóta, amit tőlük hallottam a Renegade volt. A dalnak volt egy kis Bizkit utánérzése (punk-rock, crossover vonal…), így mondanom sem kell, hogy egyből rábuktam, mint gyöngytyúk a langyos takonyra. A bandától a második meghatározó élmény a Waiting to die lett, ami a Smoking aces című film egyik betétdala is volt. Érdekesség, hogy ezt a nótát a koncerteken mindig sokkal gyorsabb tempóban adják elő (lásd YouTube videók).

A csapat 1994 óta tevékenykedik a zenei életben, és idén újabb LP lemezzel rukkoltak elő, immáron a nyolcadikkal. Ez nekem nagyon kapóra is jött, legalább valami új – gondoltam magamban.
Az október 26-án kiadott albumot Truth Rising-ra keresztelték. A korongra 22 track-et pakoltak fel a srácok, és szinte egytől egyig mind megüti a képzeletbeli nívó-mércémet.
Persze, mint ahogy az szokott lenni minden zenei anyag esetében itt is lettek kisebb-nagyobb kedvenceim és akadt pár olyan dal is, amit már a winamp lejátszási listájába sem húzok be.

Hogyha a Truth Rising esetében abszolút kedvencről kellene beszélnem vagy azt kérdeznék, hogy melyik szám fémjelzi leginkább a lemezt, akkor én gondolkodás nélkül merném kijelenteni, hogy a Stand up.
A Truth rising című albumcímadó nóta rövidsége ellenére igen zúzós track egy nagyobb adag metálos beütéssel.
A Stand up mellett még akad egy-két dallamosabb, éneklősebb dal is a lemezen. Ilyen például a It’s all over is, aminek a refrénje igazán szép és fülbemászó lett.
A Bad news-t azért érdemes megemlíteni, mivel a felezett/duplázott dobtempók váltogatása piszok jól hangzik benne, legalábbis nálam nagyon betalált.
A fentieken kívül még említést érdemel a Takeover, a reggae-s beütésű It’s alright!, a Menina és a Children of the fall is.

A kaliforniai banda hivatalos honlapján akad minden, ami szem-szájnak ingere: hírek, turné dátumok, videók, képek, estébé…

Most pedig elbúcsúzásképp fogadjátok szeretettel az új lemez első klipes nótáját, ami ugyancsak sokak kedvencévé válhat majd az efféle zenét kedvelők körében, hiszen egy karcos, kemény dalról van szó, cím szerint a No rest for the wicked-ről!

Utolsó módosítás: 2010.11.10. 14:00

Hozzászólások

1 | ShuleyvA 2010.11.01. 22:07
Bazdmeg' Gobi! Imádlak! :D
2 | ShuleyvA 2010.11.01. 22:53
Na, először is bocsi, csak nagyon meghoztad ezzel a bejegyzéssel a kedvem. Olyannyira, hogy már be is szereztem őket. :$ Ütős cucc, nagyon bejövős. És bizony... Bizkitig tökéletes lesz. Ideje volt elektronikus zajkeltésből is beszerezni valami újat. Nice, köszi! :-]
Gobiakos
3 | Gobiakos 2010.11.02. 06:17
:-) Örülök! Mint már fentebb írtam, ugyanígy vagyok vele én is: a Gold Cobra-ig jó lesz!
Amúgy meg többi album is jóféle, csak most az aktualitás miatt írtam kicsit bővebben a Truth Rising-ról...
LordMatteo
4 | LordMatteo 2010.11.03. 14:39
Not bad, not bad, és én nem várom a Bizkitet. :D
Gobiakos
5 | Gobiakos 2010.11.03. 16:28
LM: Hogy egy Dome-os klasszikust idézzek (kissé átalakítva) ---> Buzi, aki nem várja az új Bizkit lemezt! ;-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.