25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Lucky Luke on the Daltons' Trail

Írta: Đuke

Bizonyára sokan emlékezünk erre a kissé félresikerült, de mégis nagyon aranyos cowboyra. Nos ő Lucky Luke a vadnyugat retteget, legendás seriffje, akivel először hazánkban Willám Will néven talán a nyolcvanas években megjelent magazinokban és ifjúsági könyvecskékben találkozhattunk (Alfa, Hahota, Kockás stb.). Nos a képregény és néhány nem túl emlékezetes számítógép-átirat után íme, a legújabb próbálkozás, a Lucky Luke on the Daltons' Trail.

Azt hiszem, nem járok távol az igazságtól ha azt mondom, hogy nem kell hetekig játszani a játékkal ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy tulajdonképpen miről is szól. Feladatunk nem más, mint a képernyőn jobbra-balra ingázva ártalmatlanítani a rosszfiúkat. Persze azért ez nem ennyire egyszerű, hisz a helyi keménylegényeken kívül különféle akadályokon is át kell(ene) verekednünk magunkat. Ha esetleg az elhalálozás szomorú ténye állna fent, akkor sem kell attól tartanunk, hogy elölről kell az egészet kezdeni: kutyusunk "elérésével" mindig az aktuális helyről folytatjuk.

Az elég jó grafikán kívül figyelmet érdemel a klassz és olykor vicces animáció is, valamint a kameraállás izgalmas mozgatása. Irányítással lehetnek gondjaink, mivel összesen két alternatíva közt választhatunk. Azokat vagy megszokjuk, vagy nem. Ami az ellenfelek nyirbálását és egyéb golyóval történő műveletet illeti: csak ritkán van módunk arra, hogy "szemtől-szembe" puffantsunk le valakit vagy robbantsunk fel egy az utunkba álló valamit. Az esetek többségében valamilyen cselt kell alkalmaznunk, mivel térben nem tudunk lőni, csak jobbra-balra. Igénybe kell venni a cégéreket, a táblákat, csöveket, még ócska lábosokat is, hogy a rosszfiúkat ártalmatlanná tegyük. Van még egy fegyverünk, nevezetesen a dinamit, amely elsősorban akkor lesz hasznos, ha pl. hordók mögül rosszalkodó emberkéket kell kiszedegetnünk.

Azt hiszem, ennyi elég ehhez a szellemileg nem túl megerőltető programhoz. Valószínűleg a fiatalabb korosztály fogja a legjobban élvezni ezt, az idősebbek is bizonyára kedvüket lelik benne. Kicsit hiányoltam, hogy nem lehet beállítani a nehézségi fokozatot, pedig egy ilyen jellegű játéknál ez kifejezetten célszerű lett volna. A zene jó, a hang közepes, a játszhatóság elmegy habbal. Szóval nem rossz, de valahogy... hogy is mondjam... hiányoltam belőle az "isteni szikrát".

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

72%
Pozitívumok
  • Kellemes grafika és animációk
Negatívumok
  • Kicsit unalmas

Lucky Luke on the Daltons' Trail

Platform:

Kiadó: Infogrames

Forgalmazó: Automex

Minimális rendszerigény: Pentium 166, 32 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!