Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Monster Truck Madness 2

2001.01.23. 00:00 | szerző: Wotan | Ismertető/teszt

A dobozra ránézve elég pozitívan álltam hozzá a játék teszteléséhez. Tetszett, hogy nem sima autókról van szó, hanem óriási monstrumokról, amik alatt remeg a föld. De sajnos az az igazság, hogy csak az ötlet (mármint, hogy batár nagy gépekkel kell döngetni) volt jó, mert a játék nem az igazi. Már az első része se volt igazi ennek a játéknak, sajnos a folytatás se lett sokkal jobb. Mentségére szóljon, hogy kb. két évvel ezelőtt jelent meg.

Monster Truck Madness 2

Ki ne szeretne ilyen gépszörnyetegeket vezetni? Hol máshol jöhetne szóba ilyen verseny, ha nem Amerikában? Én mindig a TV elé sátorozom ha a Eurosporton monster truck közvetítés van. A Microsoft jóvoltából bárkiből lehet monster truck sofőr, bár ennek sajnos ára van. Programhiba ára.

A játék intrója rövid, de annál kifejezőbb. Viszont amikor bejött a főmenü, nem hittem el, hogy nincs bajnokság, hanem csak egyedi versenyek vannak. Kár. Nagyon sok óriáskerekű közül választhatunk, és ami nagyon tetszett, hogy az összes autó valós, a TV-ből jól ismertek.

Monster Truck Madness 2

Tulajdonképpen a választható masinák között semmi különbség nincs, csak a kinézet, de ha verseny előtt bemegyünk a garázs részbe, kisebb változtatásokat hajthatunk végre (motor, kerék stb.) az autókon. Persze aki őrült száguldásra vágyik az ne ezt a játékot válassza. Ezek a gépek lomhák, de bárhol átmennek (magyar utakra ajánlott :). A verseny előtt a már említett autó beállításokon kívül a pályát, az időjárást, a körök számát, az ellenséget, az ellenség számát és erejét is beállíthatjuk. Verseny alatt bármikor ki-be kapcsolhatjuk, hogy autónk törjön, avagy sem.

A pályák száma nem olyan sok, mint az autóké, ráadásul elég hamar meglehet unni őket. Elég könnyen lehet nyerni, és a pályák egyáltalán nem óriáskerekűekhez lettek kitalálva, akár egy Trabanttal is végig lehetne menni rajtuk, ami azért elég kiábrándító. De ami a csúcs béna a játékban, hogy amikor egy építkezési területen versenyeztem, az úton lévő jelzőbójákon (amik kb. 30 cm magasak) az óriáskerekű gépszörnyetegem nem átment, hanem maga előtt tolta!!! Könyörgöm, hát egy babakocsi átmegy egy ilyen bóján. Az egyik pályán pedig, ahol egy temetőn kell átmenni, a koporsókat tolja maga előtt az autó! Ez egyrészt elég morbid, másrészt pedig enyhén szólva nem realisztikus. Van olyan pálya, ahol meg a víz alatt lehet jégkorongozni. Ez szerintem egyrészt elég felesleges, mert ha jégkorongozni akarok, akkor nem ezt a játékot veszem meg, másrészt tudtommal ezek az autók nem vízállók. 10 méter mélyen a víz alatt az autó vígan megy, igaz teljesen feleslegesen, hiszen segítség nélkül úgysem tudunk kijönni a vízből a meredek falak miatt.

Segítséget kétféle módon kaphatunk verseny közben. Ha simán csak felborulunk, járgányunk automatikusan máris újra talpon (pontosabban szólva keréken) van. Ha pedig vízbe estünk vagy beszorultunk valahová, akkor helikoptert lehet hívni, ami visszatesz minket a pályára (a helikopter lejön a víz alá is!). Persze csak akkor, ha visszatesz. Ugyanis előfordul párszor, hogy nem a pályára rak vissza minket, hanem a pixeles semmibe. Egyszerűen mintha kirakna a programból. Ilyenkor hívjuk ismét a helikoptert és másodszorra már a pályára fog visszatenni. Az is elég bugyutaság, hogy néha nem helikopter jön értünk, hanem egy repülő dinoszaurusz. Ez biztos valami nagy tréfa akart lenni a programozóktól és legalább olyan jóra sikerült, mint a jégkorongos poénjuk.

Lehet, hogy bennem van a hiba, de én azt sem értem, hogy ha megnyerünk egy versenyt, akkor miért Hulk Hogan gratulál nekünk, aki tudtommal egy másik sportág kiöregedett képviselője. Máskor meg egy számomra ismeretlen autóversenyző vigyorgott bele a képembe.

Az viszont tetszett, hogy a verseny alatt végig van kommentár, és ha a víz alá kerülünk, akkor a kommentár hangja is olyan lesz, mintha víz alól jönne. Kocsikázás közben lehet dudálni, és nagyokat kurjongatni, amiknek semmi értelme, de azért mókás. A hanghatások nem valami jók, az autók 1-ben és 4-ben ugyanazt a hangot adják ki, zenéje a programnak pedig szinte nincs is. A látvány sem tökéletes, a közönség pedig egy nagy ronda pacni csak.

Mindent összevetve, a Monster Truck Madness 2 egy elég gyatra játék lett, pedig sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Sajnálom, hogy a cikkben túltengnek a negatívumok, de a Microsoft igényes játékai (Age of Empires, Starlancer) között úgy érzem, hogy ez egy kakukktojás. ■

értékelés

Monster Truck Madness 2

Pozitívumok
  • Kommentár a játék alatt
  • Ötletes autók
Negatívumok
  • Közepes grafika
  • Kezdetleges hang
  • Semmi realisztikusság
  • Unalmas pályák
  • Gyenge ellenfelek
Minimális rendszerigény: Pentium 133, 16 MB RAM, 4xCD-ROM
6,5
Monster Truck Madness 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Monster Truck Madness 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló